Baza Pro Rapid va fi modernizată

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Una dintre cele mai vechi baze de sport din ţară, cu o vechime de aproape 100 de ani, va putea fi modernizată, ca urmare a unui acord dintre Primarul Dan Tudorache şi şi Lucian Bode, ministrul Transporturilor, înfocat suporter al echipei din Giuleşti, care ar putea fi semnat după trecerea crizei epidemiologice.

„ Ministrul Transporturilor vrea să dea baza administrației locale. El e un rapidist, un susținător al echipei, și vrea să ajute. Îl voi contacta după 15 mai. Am vorbit și înainte să înceapă pandemia de coronavirus și dorea să dea o mână de ajutor,” a spus Dan Tudorache, potrivit Gazetei Sporturilor.

Gabriela Firea a mai încercat un demers similar, dar fără rezultate notabile.

Citeşte şi: ASALTUL ROMÂNILOR PE PAGINA LUI VIKTOR ORBAN: “Nu uitaţi că am parcat armata în Budapesta!”

Baza Pro Rapid e în paragină

Aflată în posesia Ministerului Transporturilor, baza Pro Rapid este în paragină și nu este folosită în acest moment de nimeni.

Baza sportivă a fost inaugurată în 1998, după sosirea în Giulești a antrenorului Mircea Lucescu. În prezent, echipa giuleșteană, proaspăt promovată în Liga 2, nu se mai pregătește acolo.

În 13 iunie 2016, clubul Rapid a intrat în faliment, moment în care s-au tăiat toate facilitările, apa, curentul, gazele. Datoriile, inclusiv cele curente, de după intrarea în insolvența, erau imense. Iar Pro Rapid a intrat sub sechestrul Ministerului de Finanţe și al ANAF, care au preluat cam 80 la sută din suprafața. Restul, de 20 la sută, i-a rămas lui Copos, nota Gazeta Sporturilor în iulie 2017.

Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca şi echipa AFC Rapid (din liga a IV-a) poate folosi sigla F.C. Rapid, din Liga a ll-a. Două echipe vor purta aceeaşi siglă.

Clubul Rapid a fost înfiinţat în 1923 de către muncitorii de la Atelierele Griviţa. La început i se spuneau „ciocănarii.”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Făcuţi ticăloşi de primarul liberal Robu, jurnaliştii timişoreni se plâng lui Iohannis şi lui Orban
Mai mulţi jurnalişti din Timişoara au trimis un protest preşedintelui Klaus Iohannis, premierului PNL Ludovic ...