Revin bolşevicii în Germania. Statuia lui LENIN, ridicată într-un oraş german

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Un partid de extremă stânga din Germania a ridicat sâmbătă o statuie a controversatului lider comunist Vladimir Lenin, informează BBC.

Micul Partid Marxist-Leninist din Germania (MLPD) a instalat statuia, înaltă de 2 metri, în fața sediului său din vestul orașului Gelsenkirchen.

Autoritățile orașului au încercat să oprească acţiunea și au lansat un hashtag „nu există loc pentru Lenin”.

Sâmbătă a fost dezvelită, în ciuda protestelor autorităţilor.

Citeşte şi: ECLIPSA parţială din Dubai / Soarele a răsărit ca o semilună

Lenin a fost liderul Revoluției bolşevice din 1917 și a condus țara până la moartea sa în 1924, când a fost succedat de Josef Stalin. Cu toate acestea, el a rămas un simbol al comunismului în întreaga lume, atât în ​​rândul susținătorilor, cât și al celor care își amintesc gravele abuzuri îndreptate împotriva drepturilor omului din fosta URSS.

Germania însăși a fost împărțită decenii între Occident și Estul comunist, până la căderea Zidului Berlinului în 1989, mai menţionează presa germană.

Un miliard pentru dărâmarea ţarului şi ieşirea Rusiei din război

Ce nu se spune niciunde e că serviciul secret al Kaieserul Wilhelm al II-lea a finanţat lovitura de stat pusă la cale împotriva ţarului. La 7 noiembrie 1917, răsturnarea prin forţă a guvernului provizoriu a intrat în istorie ca Revoluție din octombrie. Sovieticii au preluat puterea, iar Rusia a încetat ulterior alianța militară cu Antanta, alianţa cu Franța și Marea Britanie. Pentru Rusia, a fost efectiv sfârșitul războiului. Kaiser Wilhelm II a cheltuit în jur de jumătate de miliard de euro (582 milioane dolari) în banii de astăzi pentru a-și slăbi inamicul de război.

Neamţul Gelfand, omul de legătură cu Lenin, a murit în urma unui accident vascular cerebral la Berlin, în 1924, la doar 57 de ani. Atât sovieticii, cât și Imperiul German au tras un voal de tăcere asupra rolului istoric pe care l-a jucat.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Primarii PNL din Timiş au încălcat interdicţia “fără spectatori” la partidele de fotbal
Fără nicio regulă de distanţare socială, primarul comunei timişene Liebling, Gheorghe Munteanu, a inaugarat noua ...