Blat PNL-PSD în judeţul Timiş la alegerile locale?

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Presupusa alianţă electorală dintre PSDPro RomâniaALDE nu se va realiza în judeţul Timiş datorită aranjamentelor de culise dintre Nicolae Robu (PNL), primarul oraşului şi Călin Dobra (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean. Amândoi au interesul de a-şi menţine poziţiile.

Dacă în judeţul Timiş, Dobra controlează cel puţin 49 de primari PSD (trei au anunţat deja că pleacă la PNL) din totalul celor peste 90 de localităţi, deci mai mult de jumătate, Nicolae Robu nu-şi doreşte niciun adversar redutabil pentru Timişoara.

Citeşte şi: Rezultate Bacalaureat 2020. Cum se depun contestaţiile?

Aşa se explică anunţul recent al filialei PSD Timişoara, potrivit căruia va susţine un candidat din afara partidului, cel mai probabil pe independentul Adrian Orza.

Numai că fostul viceprimar ţărănist, Adrian Orza, nu ar vrea să se înscrie în partid. Iar atunci nu va putea trage lista de consilieri. Ca urmare, la voturile sale (avea 7,2% în 2016) nu se vor capitaliza şi cele ale PSD. Orice ar face nu poate ajunge la cota 30, care l-ar putea desemna drept un challenger al primarului care nu se mai dă dus.

La alegerile europarlamentare, în oraşul Timişoara, candidaţii PSD au scos un irelevant scor de 15%, pentru ca la cele prezidenţiale să obţină un ruşinos 12%. Nu mai contează că filiala “n-a tras” pentru Viorica Dăncilă.

Alin Nica, primarul din Dudeştii Noi, candidatul ales cu aplauze de către primarii liberali (majoritatea contestând stilul dictatorial al lui Nicolae Robu n.a.) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, nu va avea sprijinul decât formal al edilului Timişoarei. Este de notorietate că Robu nu-l doreşte pe Nica preşedinte CJ Timiş, având o oarecare invidie pe aura acestuia. Tânărul confrate liberal, Nica, a reuşit să facă în doar câţiva ani un model de administraţie la Dudeşti. Robu nu vrea concurenţă pe post, visându-se veşnit la timona bărcii care mai ia şi apă.

Şi la alegerile din 2016, PSD a mimat o opoziţie la Nicolae Robu.

Ca urmare, o întrebare logică e pe buzele tuturor cunoscătorilor: vom avea un nou blat PNL-PSD în judeţul Timiş? Sau cumsecădenia cunoscută a bănăţenilor duce la menţinerea status-quo-ului?

Faptul că filiala municipală a PSD nu îşi desemnează un candidat propriu lasă loc la interpretări şi la nuanţe.

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Abuzul DNA în cazul Eugen Şerbănescu / Revolta asociaţiilor românilor din Italia. Îi scriu preşedintelui
Mai multe asociaţii ale românilor din Italia sar în apărarea lui Eugen Şerbănescu, fostul consul ...