Boris Jhonson: Eventuala reintroducere a carantinei în Marea Britanie – o “descurajare nucleară”

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Reintroducerea carantinei împotriva COVID-19 – o măsură de ultimă instanţă – va fi o măsură de „descurajare nucleară”, a spus azi premierul britanic, Boris Johnson, ca avertisment, într-un interviu din Daily Telegraph, citat de AFP.

Cu toate riscurile care vor mai apărea, premierul a spus că „nu ne dorim o altă carantină.

Boris Johnson speră, potrivit declaraţiilor, la o revenire la normal „în jurul Crăciunului.” În ciuda puternicilor temeri privind valul al doilea al noului coronavirus, a apreciat că modul în care guvernul gestionează criza sanitară, care face obiectul a numeroase critici, s-a îmbunătăţit.

Regatul Unit este una din ţările cele mai lovite de pandemie şi înregistrează peste 45.000 de morţi, cel mai important număr de decese din Europa.

Citeşte şi: Transferul anului de la PNL la PSD. O întreagă echipă

Economia a fost afectată în mod special şi prim-ministrul, care a început să ridice treptat măsurile de izolare, speră să evite situaţia de a lua din nou o asemenea decizie la nivel naţional.

„Nu pot abandona acest instrument aşa cum nu pot abandona descurajarea nucleară”, a declarat el pentru Daily Telegraph într-un interviu care marchează un an de la instalarea sa în Downing Street.

Citeşte şi: Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu: Pesimism realist de pandemie

Despre descurajarea nucleară

„Însă ca şi în cazul descurajării nucleare, cu siguranţă nu vreau să îl folosesc. Şi cred că nu ne vom afla din nou într-o astfel de situaţie”, a afirmat el.

Boris Johnson a dezvăluit vineri următoarele etape ale planului său de a ridica treptat măsurile de restricţie introduse la 23 martie pemtru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

Sălile de spectacole, cazinourile, patinoarele, centrele de înfrumuseţare şi sălile de bowling se vor redeschide la 1 august. Începând din septembrie se vor redeschide şcolile, liceele şi after-school-urile. De la toamnă se vor putea organiza căsătorii cu participarea a maxim 30 de persoane, precum şi conferinţe şi evenimente pe stadioane.

În plus, prim-ministrul i-a încurajat pe britanici să revină la lucru începând cu 1 august, idee ce vine în contradicţie cu o declaraţie dată joi de consilierul său ştiinţific Patrick Vallance, care a estimat că telemunca este în continuare ”cea mai bună soluţie” şi că nu există niciun motiv pentru a schimba recomandările în acest sens.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mesaj disperat al celor din LINIA 1. Moartea asistentului medical de 46 de ani
Asistentul medical, Florin Cazacu, în vârstă de 46 de ani, de la Spitalul de Neuropsihiatrie ...