Criza ca oportunitate / Agroland are un profit de PATRU ori mai mare decât în 2019

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC Principal

În primul semestru (S1) al anului în curs, compania Agroland a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 18% față de aceeași perioadă din 2019, informează FORBES România.

Profitul net al companiei s-a situat la 1,75 milioane euro, o valoare de aproape 4 ori mai mare decât cea înregistrată pe parcursul lui 2019. Mai mult, Agroland a raportat, în S1 2020, unele dintre cele mai bune rezultate din cei peste 20 de ani de existență pe piața locală.

citeşte şi: Anticorupţia l-a scos pe Juan Carlos din Regatul său. În ce ţară a plecat

În urmă cu trei luni, Agroland a emis obligaţiuni corporative de 8 milioane de lei, pentru dezvoltarea business-ului, prin intermediul unei societăţi de valori mobiliare.

Criza îţi oferă cele mai bune soluţii pentru o creştere economică solidă,” afirma recent Horia Cardoş, acţionarul majoritar al Agroland într-un interviu în “România liberă.”

E a mai povestit cum a mărit cifra de afaceri şi chiar a mărit salariile angajaţilor.

Diversificarea produselor de anul trecut a făcut diferenţa

Potrivit reprezentanților companiei, tendința ascendentă se datorează atât oportunităților generate de criza COVID-19 pe acest segment de piață, cât și a investițiilor realizate de companie anul trecut și care au vizat diversificarea gamei de produse și deschiderea de noi magazine.

Se vorbeşte deja despre Modelul Cardoş pentru o creştere economică sănătoasă

„Pentru noi, 2020 a fost cu siguranță unul dintre cei mai buni ani de până acum. Pot afirma deja acest lucru, pentru că afacerea noastră este una sezonieră, astfel că primul semestru este întotdeauna un barometru pentru întregul an. Am folosit această criză ca o oportunitate de a ne dezvolta, am reușit să atragem fonduri de la investitori și să finanțăm noi deschideri de magazine, precum și mărirea și renovarea celor existente. Rezultatele din primul semestru al anului au la bază atât investițiile pe care le-am făcut în special în semestrul al doilea din 2019, când am deschis 22 de magazine, care anul acesta au început să genereze profit, cât și diversificarea gamei de produse. Cred că perioada de izolare și lunile de după ridicarea stării de urgență i-au determinat pe cei care au case în afara marilor orașe să se întoarcă mai mult spre natură, spre îndeletnicirile tradiționale, spre o alimentație mai sănătoasă și mai puțin procesată. Un alt factor care a contribuit la creșterea vânzărilor de pe segmentul produselor agricole a fost și teama de o posibilă criză alimentară”, consideră Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland. 

În acest moment, rețeaua Agroland numără 247 de magazine, situate în 28 de județe și concentrate în Banat și în zonele de sud și est ale țării.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Uniunea Ziariștilor Profesioniști protestează împotriva rolului distribuit de DNA lui Eugen Șerbănescu: un film de prost gust
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a emis un comunicat de presă în care denunță continuarea ...