De ce vrea milionarul DUNCA să lucreze pentru „banditul cel mai mare?”

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INVESTIGAȚII investigatii POLITIC

Există numeroase cazuri de oameni de afaceri care, la un moment dat, au decis să intre în politică. Discursul lor este mereu același – am intrat în politică pentru că vreau să schimb ceva, vreau să impun mentalitatea din business în județ, eu am bani, nu am venit să fur.

Trăim în democrație de mai bine de 30 de ani, nimeni nu mai este atât de credul. Adevărul este simplu, oamenii de afaceri bogați intră în politică ca să devină și mai bogați.

Romeo Dunca candidatul PNL la Consiliul Județean Caraș Severin

Romeo Dunca este un potent om de afaceri din Timișoara, cu interese financiare în Caraș Severin. Dincolo de poveștile frumoase spuse de PNL, acesta este adevărul. Banul la ban trage.

Candidatura lui Dunca la CJ Caraş-Severin, agreatul noilor forme de putere, vine să completeze ce n-a reuşit Sorin Frunzăverde, să termine, pentru că l-au trimis la ţuhaus, pentru binele electoral făcut lui Iohannis.

Dunca îndrăzneşte mai mult decât Frunzăverde.  E mai ambiţios. Pe memoria uitată a celui care a făcut drumurile de acces spre Muntele Mic, vrea să construiască un business de turism, la cel mai înalt standard. Nimic, mai frumos.

Companiile lui Dunca dezvoltă un proiecte turistice de mari dimensiuni și au nevoie de suprafețe mari pentru pârtiile de schi. Mai exact, acestea au nevoie să obțină acele terenuri prin asocieri cu autoritățile locale. Adică, printr-o inginerie imobiliară, să îşi finanţeze proiecte private din bani publici, acaparând terenurile primăriilor si ale Consiliului Judeţean.

Relația Dunca – Popa

Dunca a ajuns în Caraș Severin mânat de interese dar ajutat și de prietenia cu Ioan Popa. Actualul primar al Reșiței, Ioan Popa, a început în anul 2008 un ansambu rezidențial în centrul orașului numit ”First”. Din cauza crizei financiare, Popa nu a putut termina investiția iar construcția a rămas timp de 10 ani în paragină. În anul 2018, Romeo Dunca i-a sărit în ajutor și  a preluat ansambul rezidențial care a devenit ”City Centre Reșița”.

Citeşte şi: Şpuţăr în Germania, bun de primar în România

Banii și relațiile sunt cele două componente care l-au făcut pe Romeo Dunca candidatul liberarilor la Consiliul Județean Caraș Severin. Este greu de crezut că în toată organizația județeană a PNL nu se mai găseau liberali cu ștate vechi care să-și dorească să candideze.

Harta intereselor este destul de clară. Dunca nu candidează la Consiliul Județean să ajute județul, candidează să-şi ajute business-urile să se dezvolte.

Într-un recent interviu dat în Forbes România, Dunca se plângea: “Statul este ca un bandit la drumul mare, care ia tot, nu lasă nimic și nu ajută cu nimic”.

Citeşte şi: Bădulescu îl anunţă pe Negoiţă că păsările au început să ciripească

Vrea aeroport internaţional, autorizat de Vela, fireşte

Romeo Dunca vrea şi un aeroport aproape de staţiunea multi disciplinară.”Dl Marcel Vela ne poate ajuta să autorizăm aeroportul și pentru zbor internațional, iar noi trebuie rapid să rezolvăm asociația stațiunii Muntele Mic. Iar Nelu Popa cu echipa lui de pescuit banii comunitari, poate ne găsește o soluție să renovam aerogara… Despre ce e vorba”, scria Dunca recent pe pagina sa de socializare.

Business-urile private de mare angajament au nevoie de infrastructură. Infrastructură care se face, fireşte cu bani de la buget. “Echipa lui Popa de pescuit bani comunitari,” spune totul.

Liberalul Emanoil Savin e un simplu model de succes. Din bani publici şi-a finanţat multe business-uri proprii, dar pentru că e plăcut pădurii, nu a fost dat la câini, precum Frunzăverde.
Dar şi Pădurea are interesele ei.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Vaccinul Corona, gratis pentru austrieci
Se așteaptă ca primul vaccin împotriva coronavirusului să intre pe piață în acest an, informează ...