PIB-ul Ungariei crește mai mult decât cel al României

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC OPINIE

Economia ungară este mai rezistentă decât media UE şi şi-a revenit mai devreme decât după criza din 2008, a scris, marţi, Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor, pe pagina sa de socializare. În postarea sa, Mihály Varga a reacţionat la datele economice ale Ungariei privind cel de-al patrulea trimestru al anului trecut. Oficiul Central de Statistică al Ungariei (KSH) a anunţat, marţi, că PIB-ul a crescut cu 1,4% în ultimele trei luni ale anului 2020, comparativ cu trimestrul anterior, cu 0,3 puncte procentuale mai rapid decât prima estimare, potrivit MTI.

Produsul intern brut al României a scăzut în anul pandemiei de coronavirus cu 3,9%, în comparație cu anul 2019. Deși în trimestrul 2 a fost înregistrată o scădere de 12%, aceasta a fost recuperată în ultimele două trimestre ale anului, potrivit ultimului comunicat INS.

Citește și: Serviciul secret al Austriei destructurează rețeaua negaționiștilor pandemiei. Liderul mișcării, amenințat

Prin punerea în aplicare a Planului de relansare economică, performanţa economiei ungare ar putea creşte în acest an cu 4,5%, se arată în postarea ministrului ungar al finanţelor.

Potrivit previziunilor economice din iarna anului 2021, economia zonei euro va crește cu 3,8 % atât în 2021, cât și în 2022. În ceea ce privește România, PIB-ul va crește cu 3,8% în 2021, respectiv cu 4% în 2022. În privința inflației, în cazul României, în 2021 se va înregistra o ușoară creștere la 2,6%, fiind urmată de o ușoară scădere la 2,4% în 2022.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
FIDESZ s-a retras din PPE
După ce grupul europarlamentarilor afiliați Partidului Popular European (PPE) a adoptat miercuri un amendament al ...