Alin Nica, despre prelungirea carantinei Timișoarei: un abuz fără precedent şi o bătaie de joc

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal

Raed Arafat a trecut peste hotărârea luată prin vot de către Comitetul Județean al Situațiilor de Urgență și a decretat, prin ordin, că Timișoara și câteva comunități periurbane vor rămâne în carantină, încă cel puțin 72 de ore.

În legea privind situația dată se scrie: “Carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii comitetului județean pentru situații de urgență, la propunerea direcției de sănătate publică teritoriale și cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică.” Niciunde nu se afirmă că șeful DSU poate trece peste hotărârea reprezentanților locali.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că această carantină formală în Timişoara nu şi-a arătat efectele.

citește și: Studiu REUTERS: rata infectării e mai mare la elevii care învață online, decât la cei care merg la școală

“Faptul că această carantină a fost prelungită de către secretarul de stat Raed Arafat în mod abuziv aş spune eu pentru că nu am văzut temeiul juridic care îi permite acest lucru reprezintă pentru noi timişorenii şi timişenii, o palmă peste obraz, un abuz fără precedent şi o bătaie de joc la adresa noastră. Această carantină formală, aţi văzut cu toţii, am văzut cu toţii că nu şi-a arătat efectele şi noi o ştiam din capul locului că aşa va fi pentru că atâta timp cât nimic în viaţa noastră nu se schimbă în această perioadă, atât timp cât lucrurile merg înainte în acelaşi mod nu te fereşte de virus”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

El a explicat că în aceste două săptămâni de carantină multe firme şi-au închis activitatea, iar presiunea pe ATI nu s-a redus.

Citește și: Călăii lui Bjoza / Fulminanta ascensiunea a fraților Muraru

În cele două săptămâni, Alin Nica a explicat permanent că nu izolarea este soluția, ci trimiterea mai multor doze de vaccin, reguli mai clare privind distanțarea socială și ajutor guvernamental pentru firmele în suferință.

Loading...

One Comment

  1. Maestrul Nica ar putea sa dea o raita pe la gara din Timisoara – sa vada ce forfota e pe acolo pe vreme de carantina, si ce mai viata au dus timisorenii in Mall -ul din Arad in weekend.

    E cam frig cimentul de la ATI, chiar si pentru timisorenii liberi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
USR-PLUS vrea să blocheze investițiile din sectorul 4. Băluță face apel la calm
După ce consilierii Generali ai USR-PLUS au depus un proiect de hotărâre pentru retragerea dreptului ...