Ludovic Orban vizitează noua vopsitorie IVECO de la Petrești

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC Principal

Prezentată drept o investiție epocală, de către Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, noile hale ale companiei IVECO, de la Petrești, județul Dâmbovița, nu este decât o vopsitorie de mari dimensiuni, pentru camioanele produse pentru celebrul contract de 216 de milioane de Euro, în vederea înzestrării Armatei Române, spun sursele noastre.

Senatorul liberal a descris noua construcție, o investiție de 50 de milioane de Euro, drept un “pol de dezvoltare” care vac rea noi locuri de muncă.

România plătește în decursul a patru ani 216 milioane de euro, iar ca offset s-a negociat construcția halelor, prezentate în media drept fabrică.

Noua investiție, vizitată azi a doua oară de către Ludovic Orban, este aproape de autostrada Bucureşti – Piteşti. Primarul liberal Andrei Lucian Daniel al Petreştiului a pus la dispoziția investitorului terenul aferent.

citește și: Iolanda Balaș Söter, noua arenă de atletism din Timișoara? Gânduri, la despărțirea de Joli

„Se vor realiza cabinele blindate și neblindate aferente vehiculelor și integrarea lor cu toate dotările. Se vor realiza toate operațiile industriale aferente, de la completarea șasiului de bază și până la inspecția tehnică finală. Investiția de la Petrești este un prim pas pe care intenționăm să-l completăm în cel mai scurt timp posibil, în circa 6 luni”, au declarat reprezentanții IVECO, marți 24 august 2020, la un eveniment la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei și ministrul Apărării.

Reprezentantul IVECO, de la acel eveniment, i-a spus premierului: „domnule Viktor Orban”

Sindicatele din apărare susțin că nu vor fi mai mult de 50 de angajați

Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică a declarat pentru Ziarul BURSA: „Poziţia noastră este clară: atunci când faci offset pe un produs militar trebuie în primul rând trebuie să te gândeşti la propria industrie pe care o ai. În mod normal şi natural compania IVECO trebuia să vină la Moreni, unde avem un spaţiu de 20.000 metri pătraţi, pentru care s-au alocat fonduri pentru investiţii, şi unde avem specialiştii necesari ca să contribuie la execuţia camioanelor respective. Eu am avut o notă critică referitoare şi la modul în care s-a făcut offsetul pe contractul cu Iveco. Din punctul nostru de vedere, offsetul trebuia să înceapă de la maşina 1 şi nu de la vehiculul 301, sub o formă sau alta, şi după aceea, de la maşina 301, trebuia realizat totul în ţară, nu numai asamblarea. Au declarat că vor fi angajate în fabrica din Petreşti 200 de persoane, dar noi credem că nu vor lucra mai mult de 50, care vor pune caroseria de lemn, că mai mult de atât nu se va face în România”.

citește și: Revoltător: Portretistul Papei, înmormântat ca un borfaș

Liderul sindical a precizat că investiţia greenfield de la Petreşti este una în care sunt implicaţi oameni politici cu influenţă, care nu doresc redresarea industriei naţionale de apărare.

Investiție Greenfield este o investiție în care un INVESTITOR pornește de la zero cu un proiect, pe un teren fără infrastructură, iar la final obține o unitate industrială perfect funcțional

Astăzi, halele prind contur. Să vedem dacă va fi o fabrică sau un atelier de vopsitorie, comentează un consilier județean.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, i s-a oprit ceasul vieții la 99 de ani
Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viață vineri, ...