Secretarul general al Guvernului și-a tras un consilier penal

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

În ciuda campaniei “Fără penali în funcții publice,” prin care alianța de dreapta a ajuns să formeze noul cabinet, fostul pedelist, Horațiu Gorun, noul secretar general al Guvernului, și-a luat recent un consilier penal. Octavian Dragomir Petru a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și de Justiție, pentru corupție, în februarie 2015, la trei ani de închisoare și șase ani de supraveghere.

Cercetat de DNA în lotul Monica Iacob Ritzi pentru cheltuirea ilegală a 660.000 de euro pentru manifestarea din stațiunea 2 Mai, a primit în februarie 2015 sentința. El era director al Direcției Buget Contabilitate din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

După ce au trecut șase ani de supraveghere judiciară, Octavian Dragomir Petru o ia de la început. Este angajat acum al Secretariatului General al Guvernului, în funcția de consilier. E tot gorjean a pedelistul Horațiu Gorun.

citește și: În lipsă de ocupație, Dominic Fritz luptă cu trolli

Până în luna martie a fost salariat al Consiliului Național de Combatere a Discriminării, unde a câștigat – în anul 2020 – doar 12.485 de lei, conform declarației sale de avere și 59.103 lei de la Asociația Euro <26, reprezentantul în România al European Youth Association, partenerul Consiliului Europei în Acordul Parţial pentru mobilitate din 38 de țări, abonată la bugetele europene pentru formare profesională.

Iată și sentința dată în 2015 de I.C.C.J: „Condamnă pe inculpatul DRAGOMIR OCTAVIAN PETRU, director al Direcției Buget Contabilitate din cadrul M.T.S., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 6 ani, ce constituie termen de încercare și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și fals intelectual în legătură cu fapte de corupție în formă continuată.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Afacere la cheie cu gâște Toulouse
Șase boboci de gâscă, achiziționați întâmplător de la AGROLAND, mi-au dezvoltat apetitul pentru creșterea rasei ...