Athanasios Fragkos, un medic ales….

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE SOCIAL

Să fii ales! A fi ales nu înseamnă să fii… votat de oameni. De fapt, pe medici nu-i votăm, dar îi alegem, așa cum ne alegem duhovnicul sau prietenii. Doctorul Fragkos, care nu mai are nevoie de prezentări, nici la Timișoara, nici la București, este cel care a ales să fie important pentru ”oglinda chipului celuilalt”. Una dintre temele fascinante ale omului a fost și rămâne… felul în care ne văd ceilalți. Au scris despre asta și vechii greci, dar și scriitorii literaturii moderne, iar mai recent, această preocupare se regăsește în paginile studiilor privind imaginea de sine. Cum ne vedem noi înșine? Cum ne văd ceilalți?

De aici până la școala despre chipurile reflectate în oglindă, la propriu, pentru a se da un răspuns aproape de realitate, este un pas mare, al școlii de medicină, pe care dr. Fragkos a absolvit-o cu succes, la București, el fiind de fapt un grec îndrăgostit de România. În România are soția și doi copii superbi, pentru care face planuri de viitor.

”Frumusețea feței este din frumusețea interioară. Oricât ar fi de talentat medicul specialist în chirurgie plastică (cum este cazul dlui dr. Fragkos – nr), niciodată nu va putea interveni în lumina interioară, nici în sclipirea din ochi, nici în reflectarea sufletului, acelea sunt de la Dumnezeu. Acelea sunt din destin. Grecii spuneau că lumina din jurul chipului este destin. Mai târziu, au numit-o charismă. Acum, toată lumea vorbește despre ea, dar puțini sunt cei care înțeleg în profunzime sensul real al acestei calități”. Apoi, continuă: ”Vin la mine în cabinet multe fete tinere, frumoase, cu buze expresive, cu fețe luminoase. Eu le spun: Nu trebuie să vă fac nimic, aveți totul, darul lui Dumnezeu este mai mare decât poate face mâna omenească. Aș putea inventa ceva, dar nu vreau. Ne vedem după… 20 de ani, ca Cei Patru Muschetari!”. Ele nu cred… aflu apoi că s-au dus în altă parte, unde alt medic nu a avut timp să le țină o pledoarie despre frumusețea interioară și cea fizică, și a intervenit la cererea pacientei. Eu nu fac asta”, ne spune dr. Fragkos.

Dr. Athanasios Fragkos este un prieten al Timișoarei, iubește Piața Unirii, suferă, la fel ca noi, dacă nu este suficient de curat pe străzile ce-i poartă pașii, dacă nu se respectă normele unei urbe civilizate, este sentimental și cald și critic, atunci când este cazul. Viața sa, între Atena, București și Timișoara este o călătorie pentru progresul propriu, dar și pentru cel al unei profesii complexă și rafinată. Se atașează de pacienți, colaboratori, îi respectă și le dedică din viața sa.

citește și: I-au închis gura judecătoarei Adriana Stoicescu. “Vă doresc dictatură plăcută!” este mesajul ei

Într-un cabinet dedicat frumuseții și esteticii vin doar pacienți pentru îmbunătățirea unor aspecte ale feței sau ale trupului (mai ales în cazurile operațiilor de profil, deja cunoscute)? ”Nu. Nu doar pentru asta, avem cazuri de rezolvare a unor probleme de alergii oftalmologice. Există un anumit tip de injectări, cu mare finețe, în jurul ochiului, pe care le fac, desigur, în primul rând, oftalmologii, care au darul de a bloca transmiterea nervoasă și care opresc iritarea ochiului și ca urmare, chiar lăcrimarea. Nu aș vrea să intru în detaliile profesiei, și nici nu facem concurență specialiștilor în știința ochiului, pe care-i respectăm așa cum se cuvine. Avem cazuri mai grele, în urma unor accidente, ce au produs modificări ale structurii feței sau a unei alte părți a corpului, unele persoane neconcepând să-și accepte aspectul dobândit, din păcate. Dar există soluții încurajatoare pentru mai multe aspecte ale vieții. Modificări după nașteri sau după cicluri de îngrășări și slăbiri succesive, ce afectează aspectul pielii. Nu e simplu, dar e frumos! Cea mai mare bucurie este rezultatul final. Să-l vezi pe om mulțumit, zâmbitor… Asta nu poate fi compensat de nicio răsplată materială”.

Vacanțe?

Da, vacanțe în Grecia, în insule, sub soare, în mările minunate ale Greciei, dar nu numai. Scufundări, înot, alergat, bucuria de a fi alături de copii, de familie, de prietenii mei dragi. Eu iubesc oamenii, spune dr. Fragkos, îi iubesc și atunci când pare a fi o umbră între noi, între mine și cineva… Cred că nu putem continua fără credință, iubire, frumusețe, viața este o bucurie, chiar și atunci când lăcrimăm… Pentru frumusețe, se spune, se suferă, nu-i așa? Uneori… Timișoara este într-o mică suferință pentru frumusețea sa admirată de sute de ani. Mi-ar plăcea să fiu o parte din acțiunea de înfrumusețare a orașului acesta, unic în felul său….

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
O țară din UE cu datorii își va pierde suveranitatea, afirmă Wolfgang Schäuble, ministru de finanțe al Germaniei
„O ţară cu probleme – care trebuie ajutată –  ar trebui să cedeze Uniunii Europene, ...