GUACAMOLE – Reţeta lui Jemie OLIVER pentru o gospodină grăbită

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Vin musafiri în jumătate de oră. Nu erau anunţaţi că fac o vizită. Trebuie să-i serveşti cu ceva. JAMIE OLIVER susţine că poţi rezolva rapid situaţia. Cobori la băcănia din colţ! Iei şase AVOCADO (legumele aztecilor)şi faci rapid un GUACAMOLE.

Reţeta – super RAPIDĂ   

În zece minute – fix pe ceas – un rafinament gastronomic e pus pe masa musafirilor nepoftiţi.  GUACAMOLE, pasta din avocado, e super saţioasă. De ce?

GUACAMOLE conţin multe fibre (1,5 gr) şi proteină vegetală (1 gr pe o porţie)Surprinzător, dar e o masă dietetică. Întreaga compoziţie are doar 96 de calorii. În comparaţie, unul pus pe o pâîne are 280 de calorii)

INGREDIENTE 

Pentru ca GUACAMOLELE să fie exact ca la mexicani, ai nevoie, recomandă OLIVER, de:   –  ½ o ceapă roșie mică   –  1-2 ardei iute proaspete   –  3 avocado coapte   –  1 buchet de coriandru proaspăt   –  6 roșii cherry   –  2 lămâi verzi   –  o linguriţă de ulei de măsline extra virgin.

BUCĂTĂRIŢI GUACAMOLE!  

Manufactura e simplă. Coaceți ceapa și scoateţi seminţele de la un ardei iute, apoi puneți compoziţia într-un bol mare.    Desfaceţi avocado și scoateți sâmburele!

Începeți să le tăiați bucăţele şi apoi le pasaţi. Amestecaţi cu ceapa şi ardeiul tăiat mărunt.

Buchetul de coriandru se foloseşte integral.

PENTRU un GUACAMOLE săţios şi parfumat, mărunţiţi frunzele prin tocare şi chiar şi codiţele. Puneţi-le peste amestec.  În compoziţie, adăugați sucul de lămâie şi o linguriţă de ulei, apoi puneţi sare de mare, după gust, piper negru și mai adăugaţi mai mult suc de lime, nu vă zgârciţi.

Guacamole este o gustare grozavă, rapidă și ușor de făcut.

Dacă o şi ornezi frumos, încânţi musafirii nepoftiţi.

De unde provine AVOCADO?

Cercetătorii consideră că AVOCADO este originar din Puebla, o zonă din sudul Mexicului.

Acest fruct ciudat și delicios era consumat de către mezoamericani încă de acum 10.000 de ani în urmă. La început se consumau fructele verzi. Apoi, pe vremea inventării roţii, au făcut primele culturi. Astfel, guacamole se poate considera una dintre cele mai vechi reţete de mâncare.  Astăzi avocado e din nou la modă. Poate mai mult ca niciodată. Este considerat untul vegetal. E plin de grăsimi saturate. Datorită culorii verzi închis e super food-ul noilor generaţii.Gustul proaspăt, blând şi uşor înţepător al GUACAMOLE-URILOR au o istorie surprinzător de bogată și de cremoasă. Tasty.

Citeşte şi:  Viaţa fără anti-inflamatoare. AMELIORAREA durerilor prin DIETĂ

 

AVOCADO s-a răspândit după dispariţia MARILOR MAMIFERE 

Arborele este numit Persea Americana. Marile mamifere le consumau întregi. Se crede că după extincţia acestora, răspândirea avocado a fost mai uşoară. Omul îl consuma fără sâmburi. Sâmburii, odată aruncaţi răsăreau din ei o nouă tulpină.

Cum să îţi faci acasă arborele de AVOCADO, ca să ai permanent soluţia pentru musafiri: GUACAMOLE DE ACASĂ 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„Domniță! Domniță! Nu mai avem REGE! Suntem pierduți!”
Abdicarea Regelui Mihai din 30 decembrie 1947 a prins-o pe Principesa Ileana în vizită la ...