Pană de curent / Un posibil blackout în Europa

Marius Ghilezan Uncategorized ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Armata și Ministerul de Interne din Austria fac exerciții de două săptămâni de simulare a unui blackout de electricitate în Europa. Pană de curent, cum se mai zice pe la noi.

Europa ar putea rămâne fără curent electric între o zi şi o săptămână, iar Armata din Austria pregăteşte deja populaţia pentru un „blackout” masiv, a anunțat ieri ministrul apărării, Klaudia Tanner, din guvernul austriac.

Armata austriacă şi Ministerul de Interne din Austria simulează, de câteva săptămâni, ce s-ar putea întâmpla cu servicii esenţiale, cu viaţa locuitorilor, într-o astfel de situaţie. Anunțul ministrului din guvernul de la Viena a speriat lumea europeană. Ieri, google trends înregistrând cel mai mare trafic pe acest cuvânt, înaintea lui Messi.

Celebra pană de curent din 1977

Temerea că o pană de curent ar putea lăsa toate țările europene în beznă a cuprins marile cancelarii europene.

Fără curent, întreg sistemul de apărare și de ordine publică s-ar prăbuși. Pe străzile marilor orașe s-ar putea instala anarhia. Apartamentele vor rămâne înfrigurate pentru că electricitatea se folosește la aprinderea tuturor sistemelor.

citește și:

Asia sfidează lupta împotriva încălzirii globale / „Avem nevoie de o prăjitură de cărbune și o glazură de soare.” România, la ordinul Bruxelles-ului, închide minele de cărbuni

Cea mai mare pană de curent din România ultimului secol a fost în data de 10 mai 1977

Întreaga țară a fost afectată, provocând pierderi de un miliard de dolari, potrivit unui jurnal american. Pierderile financiare ale marilor uzine au dus la pagube mai mari decât cutremurul care a lovit țara pe 4 martie în același an. Investigațiile ulterioare au arătat că aceasta a fost cauzată de o eroare umană.

Pana de curent din vara lui 2003 din SUA și Canada a fiert – la propriu – oamenii în case

Coasta de Est a Statelor Unite și chiar părți din Canada au fost afectate în dimineața zilei de 14 august 2003, pentru aproape douăsprezece ore. Douăzeci și una de centrale electrice s-au oprit în doar trei minute, lăsând aproximativ 50 de milioane de oameni fără energie electrică, la o căldură de 35 de grade C. În orașele mari, inclusiv New York, Cleveland, Detroit, Toronto și Ottawa, transporturile cheie, cum ar fi metrourile, trenurile de navetiști, transmițătoarele de telefoane mobile și băncile au fost brusc scoase din funcțiune. Curentul a fost restabilit în unele zone până la ora 21.

Și acum New-York–ezii își aduc aminte de cum nu le-au mai fucționat telefoanele mobile.

În urmă cu 150 de ani Timișoara era primul oraș electrificat din Europa, acum are o pană de căldură.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Țepe uriașe pe criptomonede
O criptomonedă inspirată din serialul Squid Game de pe Netflix intră în offline după ce ...