Curtea de Apel București a desființat probele unui serviciu secret

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL

La Curtea de Apel, avocatul Florin Durgheu a obținut o soluție miraculoasă. A  reușit să convingă instanța de judecată că probele administrate împotriva clientului său, orchestrate de un serviciu secret, sunt neconcludente.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis să îl achite pe un inspector de la Ministerul Agriculturii, Direcția Antifraudă, acuzat de luare de mită. Acuzațiile DNA conțin foarte multă literatură, probe care au fost desființate de judecători, care nu a putut să țină la condamnarea unei personae, scrie evz.ro.

Este vorba despre dosarul care se referă la Florin Viorel Brezeanu, inspector la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția Generală Control și Antifraudă.

citește și: În ce condiții, discursul lui Zelenski din Parlamentul României va fi unul istoric?

Vineri, 1 aprilie 2022, Curtea de Apel București a decis să îl achite complet pe Brezeanu, care era acuzat de DNA de patru infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, sub forma complicităţii, și alte două infracţiuni de luare de mită. Foarte multe probe adunate de ofițerii unui serviciu secret au fost anulate de Curtea de Apel București. La instanța de fond, acestea au fost luate de bune, în ciuda deciziei Curții Constituționale a României.

Decizia este una complet contrară cu cea de la fondul dosarului, care s-a judecat la Tribunalul București, și unde Brezeanu a primit o sentință de opt ani de închisoare.

Acum, judecătorii de la Curtea de Apel București au decis să invoce prevederile articolul 16, din Codul de Procedură Penală care prevede că ”nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”. Sentința este definitivă.

Prejudiciul despre care se vorbea în acest dosar era de trei milioane de euro

DNA susţinea că, în perioada 2011-2014, Gheorghe Dudu şi Florin Macovei, oameni de afaceri din judeţul Braşov, au urmărit obţinerea de finanţare comunitară nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), cu depăşirea plafoanelor legale maxime.

“Ieri am obținut o soluție cu adevărat excepțională: achitarea inculpatului Florin Brezeanu pentru toate cele 6 infractiuni de care a fost acuzat (4 infractiuni împotriva intereselor Uniunii Europene și 2 infractiuni de luare de mită), cu toate că, pe de o parte, la fond a fost condamnat la 8 ani si 6 luni de închisoare iar, pe de altă parte, toți ceilalți 3 inculpați au fost condamnați, clientul meu fiind singura persoană care a obținut achitarea.

Este o soluție, cu adevărat spectaculoasă!” ne-a declarat în exclusivitate avocatul celui achitat, Florin Durgheu.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
280.000 de ardeleni votează azi / “Nu le convine cine câștigă? Pot pleca fără viză în America,” susține Dan Negru
Astăzi, sunt deschise mai multe secții de vot în Transilvania, unde românii cu dublă cetățenie, ...