Două judecătoare au scos SRI-ul din „cofrajele de ouă cu dublu gălbenuș”

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII ACTUALITATE investigatii Principal

Florin Durgheu a obținut soluții spectaculoase în calitatea lui de avocat. Recent, a câștigat un proces de răsunet la Curtea de Apel București. Instanța a respins înregistrările SRI ca probe într-un dosar, datorită ingeniozității sale.

Newstandard.ro a scris săptămâna trecută despre cum Curtea de Apel București a desființat probele unui serviciu secret.

Mai poate fi zeița Themis mândră de judecătorii din România? L-am întrebat. Ne-a răspuns cu o altă întrebare: Mai avem în România o justiție corectă și, implicit, independentă?

“În calitate de avocat implicat în multe spețe importante, pot spune că avem, din păcate, doar foarte rar soluții corecte, soluții care să fie pronunțate de judecători cu adevărat independenți, exclusiv raportat la reala situație de fapt și la probele administrate în mod legal, atât în faza urmăririi penale, cât și în faza cercetării judecătorești,” ne lămurește avocatul.

Referitor la cazul spectaculos de săptămâna trecută, când a reușit să obțină achitarea clientului său, după ce a primit 8 ani de închisoare cu executare la fond, el zice că “se confirmă pe deplin susținerea potrivit căreia avem parte de o justiție corectă și independentă doar din când în când, abuzurile fiind, din păcate, nu doar numeroase, ci și vizibile inclusiv din … Grecia !”

citește și: Masacrul de la Bucea – o Timișoară ucraineană?

„Deși a fost pronunțată vineri, 1 aprilie, decizia definitivă prin care un complet al Curții de Apel București a constatat nevinovăția totală a clientului meu Brezeanu Florin Viorel, fost angajat al A.F.I.R., nu a fost deloc o păcăleală, cel puțin nu pentru client, familia acestuia și pentru subsemnatul care, timp de 8 ani de zile am crezut permanent faptul că, până la urmă adevărul va ieși la iveală iar clientul meu nu are cum să intre în pușcărie pentru o … găinărie,” povestește el.

Mită, ca la Radio Erevan

Găinăria a constat în „mita” dată clientul său în 2013 două cofraje cu ouă cu dublu gălbenuș, un curcan și o noapte de cazare la o pensiune din județul Brașov, pe motiv că i-ar fi ajutat pe cei doi oameni de afaceri cu doi ani mai devreme, respectiv în anul 2011, să acceseze fonduri europene nerambursabile în cuantum de câteva milioane de euro. Aceasta era acuzația procurorilor DNA din dosar.

A fost ca la Radio Erevan. Nu le-a primit. Le-a cumpărat de la magazinul societății pe care a controlat-o. Și nu a înnoptat la pensiunea indicată de procurori, ci la alta. Nu pe banii clientului, ci pe ai lui.

Avocatul Durgheu se miră că judecătorii instanței de fond nu au luat în considerare probele apărării.

Norocul lui Florin Brezeanu că a dat de judecători drepti la apel.

Două judecătoare curajoase

În urma administrării unui probatoriu relevant și în urma analizei cu obiectivitate a realei situații de fapt și a  așa – ziselor probe incriminatoare, doamnele judecător Risantea Găgescu și Iuliana Marilena Ciolcă au pronunțat decizia definitivă de achitare a inculpatului Brezeanu Florin Viorel pentru toate cele 6 infracțiuni reținute în mod abuziv de către D.N.A. în sarcina sa, respectiv 4 infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, sub forma complicității și două infracțiuni de luare de mită.

Pentru judecătoarea  Risantea Găgescu a fost ultima bătaie de ciocan. A ieșit la pensie.  În fapt și în drept, cele două magistrate au constatat că interferența S.R.I. și în acest dosar a fost nelegală. Acestea au exclus din materialul probator atât procesele verbale în care erau consemnate selectiv, după cum au considerat util lucrătorii S.R.I., convorbirile telefonice interceptate nelegal de S.R.I., precum și suporții optici pe care acestea erau stocate.

Dosarul mitei ouă cu dublu gălbenuș întrece în grozăvie dosarul “Caltaboșul,” făcut și instrumentat tot de un serviciu secret, prin care fostul ministru de finanțe Decebal Traian Remeș a primit opt ani de condamnare cu executare. Ulterior, degeaba și-a probat nevinovăția, boala contactată în pușcărie i-a grăbit moartea. El a fost acuzat că a luat mită caltaboși, un întreg sistemul de propagandă s-a pus pe capul lui. A fost una dintre primele victime ale Binomului, nășit de regimul Băsescu.

La scurt timp de la eliberare a murit.

Anticorupția are multe crime la activ. Și mulți dintre români au aplaudat-o.

 

Loading...

2 Comments

  1. Basescu ptr. ce a facut lui Traian Decebal Remes merita tot raul din lume…iar Dumnezeu care este sus si nu doarme o sa-i dea ce merita acum la batranete….o sa se balaceasca in ,, durere ,, toata viata ramasa…

  2. Pingback:Conservatorii americani denunță albirea Ucrainei corupte - OnlineEverDay.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum au dat timișorenii florile pe buruieni
În urmă cu patru ani, am făcut o serie de fotografii într-un parc superb al ...