Der Spiegel: o companie germană procesează combustibil pentru aviația rusească

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL INVESTIGAȚII Principal

Grupul german Wintershall Dea vinde gaz lichefiat printr-un joint venture către Gazprom, principalul producător rus de combustibil pentru aviație. Acestea sunt livrate bazelor forțelor aeriene, informează Der Spiegel, citat de ZDF.De.

Pentru a susține bombardamentele din Ucraina, forțele aeriene ruse au nevoie de o aprovizionare constantă cu combustibil. Altfel, avioanele de luptă și bombardierele ar trebui să rămână la sol. Cercetările efectuate de ZDF și „Der Spiegel” arată că un joint venture al grupului german Wintershall Dea furnizează așa-numitul gaz condensat unuia dintre cei mai importanți producători de combustibil de aviație pentru Forțele Aeriene Ruse – Gazprom.

„Petroiul alb” ca materie primă pentru combustibil de aviație

Gazprom se află sub controlul Kremlinului, fiind cel mai important producător de combustibil pentru aviație din Rusia și este, de asemenea, partener al Wintershall Dea, un producător german de petrol și gaze. Prin asocierile dintre compania germană și cea rusă, Gazprom, se exploatează zăcăminte de gaze din vestul Siberiei și se produc cantități mari de gaz condensat, un produs secundar. Experții mai numesc amestecul de hidrocarburi lichide „petrol alb”.

Potrivit Wintershall Dea, acest gaz special este  predat Gazprom „direct din foraj”. Wintershall Dea admite că nu are nicio influență asupra procesării ulterioare a combustibilului.

Compania nu garantează că va fi folosit doar în scopuri civile.

Wintershall Dea, partener vechi al Gazprom

Acest gaz este „procesat în multe produse petrochimice diferite”, a spus compania.

Compania germană neagă că acest combustibil a ajuns la bombardierele rusești.

Cercetările efectuate direct de „Der Spiegel” și ZDF arată că acest gaz specific este ideal pentru producerea de combustibil pentru aviație. Datele culese de ziariștii de investigație, de la trenurile rusești și documentele interne ale Gazprom, oferă o perspectivă asupra modului în care gazul condensat a trecut la fabricile de procesare. Traseul duce la rafinăria Gazprom din Omsk, cea mai mare fabrică chimică de combustibil pentru aviație din Rusia.

Traseu peste Omsk până la vânătoare-bombardiere rusești

„Der Spiegel” și ZDF au reușit să urmărească livrările de combustibil de aviație de la Omsk către cel puțin nouă aeroporturi militare rusești de lângă granița cu Ucraina. Printre altele, către Morosovsk și Voronesch.

Bombardierele Sukhoi sunt staționate acolo și au fost observate că au atacat țintele civile din Ucraina. De exemplu, se spune că avioanele din bazele respective ar fi bombardat civili în Cernihov și Mariupol. Amnesty International și Human Rights Watch vorbesc despre crime de război.

Tucker Carlson: Biden este versiunea sovietică a democrației

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Barometru de securitate LARICS: 50 % dintre români sunt suveraniști
50 % dintre români vor ca România să-și vadă de interesele proprii, în contextul războiului ...