La Poarta Brandenburg renasc mitingurile pentru pace

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Manifestul pentru pace, semnat de peste jumătate de milioni de cetățeni germani, se transformă în platformă politică, în spiritul tradiției din fostul RDG, când tinerii militau pentru pace la îndemnurile sovietice.

Sâmbătă, 25 februarie , la ora 14.00, sunt chemați zeci de mii de susținători ai proiectului în fața Porții Brandenburg din centrul Berlinului.

Manifestarea (în traducere aproximativă) va purta deviza: „ Ridicarea la luptă pentru pace – Să ne îndreptăm către Berlin!” va avea loc.

Evenimentul va fi transmis în direct pe YouTube. Vor vorbi pe scenă: actrița Corinna Kirchhoff, activistul și pedagogul Hans-Peter  Waldrich, general de brigadă (r) Erich Vad, Sahra Wagenknecht și Alice Schwarzer, prin zoom va fi difuzat un mesaj de la Jeffrey Sachs, economist american și profesor de economie.

«Alăturați-vă nouă și ridicați-vă alături de noi pentru pace!» este mesajul organizatorilor, publicat AICI.

Textul Manifestului spune, printre altele:

“Noi, cetățenii Germaniei, nu putem influența direct America și Rusia sau pe vecinii noștri europeni. Dar putem și trebuie să cerem guvernului nostru și cancelarului să răspundă și să-i reamintim de jurământul său: „Daunele să fie ținute departe de poporul german.” Facem apel la cancelar să oprească escaladarea livrărilor de arme. Acum! El ar trebui să conducă o alianță puternică pentru încetarea focului și negocieri de pace atât la nivel german cât și european. Acum!  Pentru că fiecare zi pierdută costă cu până la 1.000 de vieți omenești în plus – și ne aduce mai aproape de al treilea război mondial.

Petiția este inițiată de Alice Schwarzer și Sahra Wagenknecht. Poate fi semnată AICI.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ca să-i împace pe români / Ministrul austriac de interne vine la București
La începutul lunii martie 2023, domnul Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei, va face ...