Liberalul Alin Nica îi acuză pe pesediști că au dat lucrările pentru un drum important unei firme de apartament

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal

În Consiliul Județean Timiș, condus de liberalul Alin Nica, s-au iscat tensiuni între consilierii PSD și cei liberali pentru mărirea sumei de finanțare a drumului din Timișoara, către Autostradă, trecând prin Dumbrăvița – DJ691. Liderul PNL Timiș  îi sfătuiește să întrebe fosta conducere județeană, condusă de PSD, de ce a dat lucrările unei firme fără capacitate de implementare a proiectului.  Le mai dă sfaturi colegilor social-democrați: raportați-vă creșterile de preț la cifre din proiectul tehnic.

Contre între PNL  și PSD

“Este adevărat că dorim să creștem bugetul de modernizare al DJ691 prin atragerea de fonduri europene suplimentare, mai precis 40 milioane de lei în plus. Încurajez aparatul de specialitate al CJ Timiș și urmăresc să facem lucrări de calitate în beneficiul cetățenilor. Costurile neeligibile pe execuție privind DJ691 nu au crescut, deși prețurile au mers în sus, iar pentru o raportare corectă la sume, invit consilierii județeni să își îndrepte atenția către proiectul tehnic din 2020, nu DALI-ul din 2017 când proiectul se afla în stadiu incipient. Totodată, pentru o percepție corectă asupra situației, ar fi util să-l întrebe pe fostul președinte PSD al instituției cum a dat contractul unei firme lipsite de capacitate de implementare” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Au fost și sunt făcute în continuare eforturi uriașe pentru salvarea proiectului, atât ADR Vest, mai spune administrația județului.
“Având în vedere complexitatea investiției, modernizarea DJ691 are nevoie de sprijinul partenerilor de proiect. Din păcate, o vreme, acesta a mers cu frâna de mână trasă de către Primăria Timișoara de la care așteptam să ne dea la timp rețeaua de stâlpi ca să putem evita amânările și eventuale costuri suplimentare” a mai precizat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, potrivit Ziua de vest.

CJ Timiș a decis să rezilieze, în septembrie 2022, contractul cu Tehnocer, firma care se ocupă de lărgirea și modernizarea drumului Dumbrăvița – A1, la începutul anului. Rezilierea a avut legătură cu slaba mobilizare a constructorului pe teren, dar și cu falimentul societății City Insurance, care trebuia să garanteze polița de asigurare, potrivit altei surse locale.

Șoseaua care leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița și Giarmata, va avea în cele din urmă patru benzi de circulație.

Ca să-i împace pe români / Ministrul austriac de interne vine la București

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Scandal la înmormântarea lui Mihai Șora / Tom, fiul, acuză că n-a fost lăsat de soția filosofului să-și vadă tatăl, de zece ani
Slujba de înmormântare a filosofului Mihai Șora, de astăzi, la Biserica Albă din București, a ...