Un grup de senatori români s-a deplasat la Viena pentru a ridica blocada Shengen

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

O delegație parlamentară română, condusă de Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului României, s-a deplasat la Viena pentru a discuta cu omologii austrieci din forul reprezentativ despre soluțiile practice pentru renunțarea veto-ului împotriva aderării României la Schengen.

Ca o noutate, delegația a avut parlamentari din toate partidele românești din forul legislativ. În ultimul moment, reprezentantul AUR a acuzat probleme de sănătate și nu a mai mers la Viena. Aceștia fac parte din comisia de politică externă a Senatului României.

“Vrem să cunoaștem dacă mai avem un partener de încredere în Austria și dacă va fi posibilă întocmirea unei foi de parcurs,” a declarat șeful delegației, fostul ministru de externe Titus Corlățean, jurnaliștilor de la Viena. În Austria, a spus el, există o “ezitare” în ceea ce privește reluarea dialogului, scrie presa austriacă.

Emil Hurezeanu a participat la evenimentul de la Teatrul Pygmalion

Pe data de 26 februarie, ambasadorul Emil Hurezeanu, împreună cu o delegație a Comisiei de politică externă a Senatului României, condusă de dl Titus Corlățean, a participat, la invitația Teatrului Pygmalion din Viena, la spectacolul de poezie şi muzică „Timbru românesc”, realizat de regizorul şi actorul Geirun Tino.

citește și: PNL crește în sondaje

După spectacol a avut loc dezbaterea cu tema „Poate juca diaspora românească din Austria un rol în demersurile României privind admiterea în spațiul de liberă circulație al UE, cunoscut sub numele de Schengen?“, inițiată şi moderată de jurnalistul Alex Todericiu, pe parcursul căreia cei prezenți au putut dialoga şi pune întrebări demnitarilor români pe acest subiect.

Iată câteva dintre intervențiile politicienilor și invitaților:

Cu această ocazie va fi citit celor prezenți „Apelul de la Viena: Să reclădim împreună încrederea,“ inițiat de organizatorii întâlnirii. „Textul invită la recâștigarea încrederii reciproce, drept singura cale înțeleaptă de urmat între Austria și România. Oamenii obișnuiți din ambele țări au privit și privesc mirați și dezgustați afrontul austriac dar în egală măsură sunt și dezinteresați să înțeleagă resorturile gâlcevei care a dus la respingerea României și Bulgariei. Acesta-i și norocul nostru,” cred organizatorii.

„Cumpăna Schengen i-a unit pe români și ne-a făcut pe toți să înțelegem astfel mai bine rolul relațiilor bilaterale într-o piață comună eurpeană, despre a cărei funcționalitate am sperat cu toții că probabil știm mai multe decât iată, ne-a fost dat să înțelegem, la momentul veto-ului Austriei. Astfel românii au putut pricepe mai bine ce-și doresc cu adevărat cât și România a cuprins mai bine ceea ce este capabilă să obțină și mai ales cum. Astăzi imperiul emoției, denumită…, Schengen, a trecut, România a reintrat într-o firească normalitate“, a declarat dr. Alex Todericiu, inițiatorul întâlnirii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Conducerea ICR Londra siluiește limba engleză și face grave greșeli de protocol
Afișele evenimentelor culturale ale ICR Londra sunt greșite, instituția condusă de actrița Catinca Maria Nistor ...