Ne paște o nouă recesiune

Marius Ghilezan Uncategorized ACTUALITATE OPINIE

Șansele de intrare a SUA în recesiune cresc cu cinci procente, față de luna precedentă, conform sondajului lunar al Bloomberg, prin chestionarea grupei sale de economiști de top.

Sondajul lunar Bloomberg arată că 65% dintre specialiști consideră că sunt șanse mari de cădere a SUA în recesiune, în creștere de la 60 %, luna trecută, asta după anunțarea creșterii ratelor dobânzilor de către FED, anunță publicația financiară.

De asemenea, cei chestionați susțin că rata inflației va crește până în trimestrul III al anului 2024.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-27 martie, în urma falimentelor mai multor bănci, printre care și Silicon Valley Bank. 48 de economiști au răspuns la întrebări.

Ieri, euro a crescut cu 0,55% la 1,09035, cea mai mare cotați din 23 martie. Anul acesta, Euro a crescut cu aproape 2% după ce anul trecut a scăzut cu 5,7%.Scăderea dolarului s-a produs în ultimele zile, ca urmare a informațiilor optimiste din piața germană de capital.

“Economia globală se confruntă cu un „deceniu pierdut,” cu excepția cazului în care factorii de decizie adoptă inițiative ambițioase pentru a stimula oferta de muncă, productivitatea și investițiile, spune un ultim raport al Băncii Mondiale. Se estimează că potențialul mediu de creștere economică la nivel mondial va scădea la un minim istoric, nemaiatins în ultimele trei decenii – de 2,2% pe an până în 2030, fără reforme macroeconomice, conform weforum.org.

NYT / Donald Trump, făcut penal. Urmează arestarea sa?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Lucian Bode: PNL are 22-24 % în toate sondajele
PNL ar avea între 22-24 % în toate sondaje, a afirmat Lucian Bode, secretarul general ...