Donald Trump cere reducerea fondurilor pentru Departamentul de Justiție și FBI

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Fostul președinte Donald Trump le-a cerut miercuri colegilor săi republicani din Congres să reducă fondurile pentru Departamentul de Justiție al SUA și FBI, potrivit Reuters. Aceasta este una dintre primele sale declarații după ce a pledat nevinovat la New York, în fața celor 34 de capete de acuzare, formulate de procurorii districtuali din Manhattan.

Termenul de judecată este fixat pentru 4 decembrie 2023, timp în care se presupune că fostul președinte va mai avea multe declarații politice. În toamna anului viitor trebuie să se organizeze alegeri prezidențiale în SUA.

Trump încearcă să recâștige încrederea americanilor 

Propunerea sa poate prinde formă legislativă, dar e greu de trecut prin ambele camere ale parlamentului SUA, în condițiile în care “democrații” conduc Senatul, iar „republicanii” Congresul.

“Este puțin probabil ca propunerea lui Trump să fie luată în seamă de Congres. Ar fi o întorsătură bruscă pentru republicani, care în trecut au susținut o finanțare solidă pentru aplicarea legii și au criticat propunerile stângii de „definanțare” a departamentelor locale de poliție.

Când era în funcție, Donald Trump a mărit cu 4 % bugetul FBI, agenția națională de informații și securitate din SUA, care face parte din Departamentul de Justiție. Trump, însuși, l-a numit pe actualul director FBI, Christopher Wray, după ce l-a concediat pe fostul său șef, James Comey, în 2017.

Sondajele de opinie îl dau pe Trump, ca favoritul republicanilor pentru alegerile prezidențiale.

De-a lungul anilor, Trump s-a plâns că e lucrat informativ de structurile de putere ale statului. I-a îndemnat, în ultima perioadă, pe colegii săi din Congres să ancheteze „noua înarmare a administrației.”

De remarcat că presa americană nu-l face penal, ca în cazurile trecute, la noi.

Procurorul de caz, Alvin Bragg, a formulat 34 de acuzații. „Pentru unii lideri republicani și democrați, inclusiv foștii și actualii oficiali aleși, strategi și alții, acuzațiile par a fi slabe, un amestec de acuzații, mult mai puțin importante decât speraseră mulți. Pentru alții, acestea au potențialul de a-l răni pe fostul președinte din punct de vedere politic,” scrie the New York Times.

Procurorul de caz a câștigat postul prin promisiunea că-l va aresta pe Trump

Donald Trump nu poate fi arestat pentru că s=-a folosit de o escortă. ÎN Yellow Pages sunt numere de telefon. În SUA e legală. „Storming, Doamna Furtunica, s-a gândit să facă ceva bani cu memoriile sale,” a spus H.D. Hartmann la emisiunea Geopolitica de la DC News. Ilegalitatea este că a încercat să cumpere tirajul cărții din banii unei companii ale sale, mai spune invitatul, bun cunoscător al politicii americane.  Procurorul Alvin Bragg, care i-a formulat 34 de puncte de acuzare, este dovedit că a avut burse Soros, a mai dezvăluit Harmann. El a câștigat postul de procuror districtual prin promisiunea că îl va băga pe Trump în pușcărie, a mai spus el.

”Așa se prăbușește un imperiu și o putere mondială, cu circ la vârf”. Hartmann, despre Trump în cătușe: E clar că Serviciul Secret a negociat

 

Premierul Nicolae Ciucă este de acord cu reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un oficial de la Kiev anunță condiția prin care Ucraina acceptă negocierile de pace
În timp ce Volodimir Zelenski face o vizită de stat în Polonia, Financial Times aruncă ...