Washington Post vinde povestea spionului de 20 de ani, care ar fi spart sistemul de securitate al Pentagonului

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Hotărât lucru, americanii au inventat bestseller-ul. Iată că azi, the Washington Post, o publicație de casă a administrației SUA, vinde o poveste interesantă.

Un tânăr de 20 de ani, înalt, cu căști și o pușcă, purtând ochelari fumurii, aflat pe un poligon de tragere, extrem de charismatic printe colegi, ar fi spionul care a scos peste 300 de documente top secret dintr-o bază americană, potrivit the Washington Post. Mai multe date despre O.G., acesta fiind numele lui de scenă, au fost dezvăluite reporterilor de către partenerii săi de joc online.

Platforma Discord este destinată iubitorilor de arme. Participanții sunt în majoritate bărbați și băieți, conform datelor publice.

Membrii grupului, contactați de către ziariști, spun că – încă de anul trecut – cel cu inițialele OG (a cărui identitate nu vor să o dezvăluie) le-a spus întâmplări care vor urma. La început nu l-au băgat în seamă. Dar apoi, și-au dat seama că are o uluitoare capacitate de predicție, povestesc ziariștii americani.  Astfel este descris de un video, pus la dispoziția redacției de către jucătorii Discord.

Sursa secretă a Pentagon Leaks a dezvăluit, pe rețeaua de joc online a iubitorilor de jocuri de arme, peste 300 de documente despre perspectivele sumbre ale războiul Ucrainei cu Rusia și a provocat un incendiu diplomatic pentru Casa Albă. Mirarea jurnaliștilor este că e foarte tânăr.

La început nu i-au băgat în seamă previziunile

Membrii grupului ar fi acordat o mică atenție, anul trecut, când tânărul a postat un mesaj încărcat cu acronime și jargoane ciudate. Cuvintele erau necunoscute și puțini participanți la joc au înțeles ce voia să transmită. Târziu și-au dat seama că tânărul șef de grup cunoștea secrete pe care guvernul le ascundea oamenilor obișnuiți.

Tânărul militar OG le-a dezvăluit camarazilor de arme virtuale că lucrează într-o bază militară secretă a Armatei SUA. A mărturisit de mai multe ori, când a început să fie luat în seamă, că în interiorul unității nu avea voie cu telefon mobil sau alte dispozitive electronice, dar el și-a notat conținutul acestora, pe care le-a explicat că poartă titulatura „NOFORN,” acronimul însemnând că sunt date sensibile care nu trebuie comunicate străinilor.

OG le-a spus celor din grup că s-a chinuit ore întregi să rescrie documentele clasificate, pentru a le împărtăși colaboratorilor de pe serverul Discord, pe care el îl controla. “Locul de adunare virtuală a fost un refugiu în pandemie, în special pentru jucătorii adolescenți, încuiați în casele lor și izolați de prietenii lor și de lumea reală. Membrii au schimbat meme-uri, glume jignitoare și discuții insignifiante. S-au uitat împreună la filme, au glumit și s-au rugat. Dar OG le-a ținut și mini-conferințe despre afacerile mondiale și operațiunile secrete ale guvernului,” mai notează publicația. El a vrut să „ne țină la curent”, a spus unul dintre membrii grupului.

Este extrem de inteligent și asumat, descrie un membru al grupului

„Este o persoană inteligentă. Știa desigur ce face, când a postat documentele. Acestea nu au fost scurgeri accidentale de niciun fel,” a mai spus acesta.

Au existat rapoarte extrem de secrete despre locul și mișcările liderilor politici de rang înalt și planurile tactice ale forțelor militare, a recunoscut altul. Principalele analize erau de geopolitică, despre impactul operațiunilor militare asupra alegerilor.

Tânărul membru a fost impresionat de capacitatea aparent profetică a lui OG, de a prognoza evenimente majore, înainte ca acestea să devină știri principale, lucruri pe care „numai cineva cu acces la informații clasificate” le-ar ști. El a fost încântat de OG, despre care spunea că avea vârsta de 20 de ani.

Evident, spionul de 20 de ani este descris ca rasist și anti-sistem, în povestea vândută de The Washington Post.

Documentele postate pe rețelele de socializare și ajunse în fața ochilor jurnaliștilor din presa americană au supărat zeci de guverne. De departe, cea mai mare dezvăluire a acestora este incapacitatea de victorie a Ucrainei în fața armatei ruse.

Nicolae Ciucă: O parte dintre miniştrii PNL nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern după rocadă

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un tânăr de 21 de ani a fost arestat în dosarul Pentagon Leaks
Un membru al Gărzii Naționale a Forțelor Aeriene ale SUA, în vârstă de 21 de ...