Joe Biden a sunat familia jurnalistului american, arestat în Rusia, sub acuzația de spionaj

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Jurnalistul Evan Gerșkovici de la Wall Street Journal este arestat în Rusia, fiind acuzat de spionaj. Părinții săi, emigranți ruși, au fost surprinși când un operator al Casei Albe le-a spus că președintele Joe Biden vrea să aibă un dialog cu ei, scrie publicația amintită, în articolul “O așteptare tensionată pentru un fiu închis.”

Părinții lui Evan, emigranți evrei sovietici, au crescut doi copii, în cultura americană și în tradițiile rusești, deopotrivă.

Fiului acum arestat, îi spun Vania. Cei doi susțin, potrivit reporterilor ziarului american, că jurnalistul arestat era pasionat de țara din care au fugit părinții, în urmă cu mulți ani.

Soții Gershkovich mărturisesc cu părere de rău că fiul a fost aruncat, pe nedrept, într-un război geopolitic.

Biden susține că procedura extrădării va fi dificilă

Joe Biden le-a arătat întreaga susținere din partea Departamentului de Stat al SUA. Președintele a catalogat acuzațiile, formulate de serviciile secrete rusești, complet absurde. I-a înștiințat pe părinți că procesul de negociere a eliberării fiului va fi unul lung și anevoios.

Cazul lui Evan e urmărit personal de domnul președinte, susține publicația.

„Dumnezeu vă iubește,” ar fi spus Biden, în timpul discuțiilor private, concluzionând cu voce stinsă că “nu mai există Uniunea Sovietică și trebuie să înțelegem noua mentalitate rusă.”

După încheierea apelului de la Casa Albă, doamna Milman, mama jurnalistului arestat, a spus că niciunde în lume nu s-ar fi întâmplat așa ceva, ca un președinte să sune familia unui deținut ilegal. „Asta nu s-ar întâmpla niciodată altundeva.”

Evan a lucrat o scurtă perioadă la un ziar din Rusia

Evan a fost angajat, în 2016, ca asistent de știri, la New York Times. Voia mai mult. Așa s-a mutat, în 2017, în Rusia și a colaborat cu Moscow Times. De acolo, și-a sunat părinții și le-a mulțumit că l-au crecut în respect pentru cultura rusă și că știe să vorbească limba. Părinții lui nu au încercat să-l oprească din parcursul carierei, potrivit reportajului. „Rusia nu părea atât de periculoasă, ca acum.”

La scurt timp după sosirea la Moscova, doamna Milman a fost sunată de către Evan pentru a-i mulțumi că  l-a crescut în cultura rusă și s-a îngrijit să vorbească limba.

În 2022, Evan s-a alăturat echipei Wall Street Journal ca și corespondent. A fost trimis să relateze din Rusia.

În luna martie a acestui an, mama era îngrijorată de ce rămâne atât de mult în Rusia. A răspuns pe Whatsapp că e bine și mai lucrează la un reportaj, după care pleacă la Londra.

După două zile, redacția WSJ sună familia și spune că a pierdut legătura cu Evan. Mama l-a căutat și ea. Într-un târziu află că în urma unei documentări la Ekaterinburg a fost arestat și dus la închisoarea Lefortovo.Părinții au primit o scrisoare, compusă de fiul lor din pușcărie, scrisă în limba rusă și semnată Vania. A glumit că micul dejun din copilăria americană e servit și în celula lui. Cei doi sunt îngrijorați de soarta copilului lor. Au învățat să se roage. Speră să fie eliberat.

Potrivit agențiilor de presă rusești, Administrația de la Kremlin este dispusă să înceapă tratativele de eliberare, în cadrul noului schimb de prizonieri, doar după ce Evan va fi judecat și condamnat. În alte cazuri similare, sentința a fost dată după nouă-zece luni.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Adrian Năstase: Klaus Iohannis a plecat în Brazilia să se vadă cu un “penal”
Multă lume se întreabă ce caută Klaus Iohannis în Bolivia, Argentina și Chile, țări conduse ...