Rotativa pe turnantă / Ciolacu ajunge premier, după mai puțin de douăzeci de ani de muncă

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Klaus Iohannis s-a învrednicit să se întâlnească la Vila Lac cu o parte din conducerea PNL. Le-a trasat directiva clară, zic sursele, ca formarea noului guvern să se facă deîndată. Mai mult, le-ar fi cerut liberalilor să lase social-democrații să aleagă, primii, ministerul dorit.

Marcel Ciolacu a suspendat discuțiile despre formarea noului cabinet pe timpul desfășurării grevei profesorilor.

Vădit iritat că o parte din presă l-a făcut responsabil cu organizarea grevei, președintele s-a grăbit să-i anunțe pe liberali că s-a decis: Ciolacu premier.

Prezent la Conacul Brătienilor de la Florica, județul Argeș, Nicolae Ciucă a anunțat că-și va depune mandatul, așa cum a promis, dar că se va decide până luni ce portofoliu va accepta în noua formulă de putere.

Conform surselor media, liberalii n-ar renunța la ideea preluării Ministerului Dezvoltării, acolo unde păstorește Attila Czeke de la UDMR.

Mai mult ca probabil, PSD va solicita ca primul minister atribuit să fie cel al Transporturilor.

Liberalii îl vor pe Ciucă la ”Dezvoltare”

În formula cedării ”Dezvoltării” liberalilor, UDMR ar face o figură de decor în axul guvernamental. Această opțiune nu pare a fi serioasă, cunoscându-i bine pe maghiari.

Se prefigurează o soluție guvernamentală în doi? Nu. Ungurilor li se va da Ministerul culturii, ceea ce ar fi o premieră, în ultimii ani.

Lucian Bode nu e contestat de colegi, precum Virgil Popescu de la ”energie.” Acesta din urmă va rămâne pe poziție, în ciuda adversității colegilor. El rămâne în memoria timpului ”ministrul OMV.”

Nu se știe ce rol va mai avea Ligia Deca și Adrian Câciu, pe care partidele lor le-ar dori lăsate la vatră.

Sebastian Burduja își dorește Ministerul Finanțelor. Tatăl său a preluat recent postul de administrator al ALRO Slatina, companie deținută de un oligarh rus.

Nicolae Ciucă va demisiona vineri, zic sursele bine informate. Liberalii l-ar vrea în guvern pe o poziție de execuție, nu de vitrină, cum ar fi în postul de vicepremier. L-ar prefera la ”Dezvoltare.”

Nu se prevăd situații excepționale, conform ultimelor informații.

Marcel Ciolacu va deveni premier, o situație inedită pentru un personaj care a început să lucreze la 42 de ani. Cu vechime mică, va avea salariul mare, încât să mai acopere deficitul din contul de pensii, nu că nu ar avea din ce să trăiască în ”the Day After.”

Citește și: Florin Cîțu vrea un guvern fără PSD

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alarmă / Bruxelles-ul pregătește eliminarea jurnaliștilor independenți
În cadrul dialogului ”Ce-i în gușă/ și-n căpușă” de la Radio Gold FM, Bogdan Comaroni, ...