Vladimir Putin preia comanda Wagner

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Azi, un decret care aștepta de aproape două luni pe masa lui Vladimir Putin a fost semnat, la doar două zile de la presupusa moarte a lui Prigojin. Prin acesta, membrii grupului paramilitar Wagner vor fi obligați să jure “fidelitate” și „loialitate” față de Rusia, informează AFP.

De asemenea, ei se vor angaja să „respecte cu sfinţenie Constituţia rusă,” „să îndeplinească cu conştiinciozitate sarcinile care le sunt încredinţate” şi „să apere cu curaj independenţa ţării şi ordinea constituţională.”

Deşi mercenariatul este interzis prin lege în Rusia, sunt tolerate activităţile „companiilor militare private” care oferă oficial servicii de „securitate”, dintre care Wagner este cea mai mare şi cea mai cunoscută.
Nu se știe ce statut vor avea Diviziile Wagner în Africa. Dacă armata de mercenari devine o armată regulate, atunci putem spune că Rusia a mai anexat cinci state.

Se presupune că Prigojin a murit după ce un avion care îl transporta de la Moscova la Sankt Petersburg s-a prăbuşit miercuri seara, în avion aflându-se, de asemenea, mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, şi alţi responsabili ai grupului Wagner.

Vineri, Kremlinul a declarat că sugestiile şi speculaţiile occidentale potrivit cărora şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis la ordinele sale sunt o „minciună absolută.”

Nicolae Ciucă, către miniștrii liberali: Cine nu reduce posturile de șefi și nivelurile salariale pleacă acasă

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ipoteza doborârii avionului cu liderii Wagner de către apărarea antiaeriană, publicată de un ziar rusesc
Presa rusă, conform monitorizărilor făcute de ziarele occidentale, a bagatelizat moartea lui Prigojin și a ...