Revista Science: Savanții identifică perioada Potopului din Biblie

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Potopul, documentat de cercetătorii chinezi. Umanitatea a fost la un pas de extincție între 900.000 – 800.000 de ani Î.C. O cercetare de câteva sute de pagini a echipei chinezului Wangjie Hu, intitulată „Inferența genomică a unui blocaj uman sever, în timpul tranziției din Pleistocenul timpuriu spre cel mediu,” relevă că umanitatea era la un pas de extincție, între anii 900.000 și 800.000 – perioadă cunoscută în Biblie ca Potopul lui Noe, ca urmare a unor fenomene de răcire a planetei și de secetă îndelungată. Practic, oamenii nu mai aveau ce să mănânce. Așa ar fi apărut canibalismul. Dintr-o o sută de mii de locuitori pe mai multe continente, s-a ajuns, conform datelor oferite în studiul publicat de revista Science, ca populația terrei să se reducă la un pic mai mult de o mie de persoane, acestea fiind grupate în jurul Ecuatorului.

1.280 de strămoși reproducători ar fi perpetuat specia umană

“Astăzi, pe planetă există peste opt miliarde de ființe umane. Dominăm toate arealele Pământului, iar activitățile noastre conduc la dispariție un număr mare de alte specii” – se spune în document. “Dacă un cercetător ar fi privit lumea între 900.000 și 800.000 de ani în urmă, totuși, imaginea ar fi fost destul de diferită” – mai susține Hu şi colab., care au folosit un model nou dezvoltat, susține revista Science.

Au supraviețuit doar o mie de indivizi, care timp de 130.000 de ani au perpetuat specia.Din studiile de ADN a peste 3000 de fosile, s-a ajuns la concluzia că 1.280 de strămoși reproducători au perpetuat specia umană. Acești indivizi ar fi devenit mai rezistenți la schimbările de climă, conform raportului publicat recent.

Metoda de cercetare a fost de coalescență (concreștere) în timp infinitezimal (FitCoal).

În Vechiul Testament se spune că Dumnezeu a provocat potopul pentru că răul oamenilor s-a extins. L-a ales pe Noe, în vârstă de 600 de ani, ca salvator. Iar fi poruncit să construiască o barcă, în care să adune, pe lângă familia sa, toate speciile de animale. Nu toate au rezistat catastrofei. Așa ar fi dispărut dinozaurii și mamiferele de mari dimensiuni. Geomorfologul David Montgomery, de la Universitatea din Washington, a publicat o carte „Planeta nu minte,” prin care demonstra că practic era imposibil să se adune atâta apă, încât să se acopere toți munții.

 

Seniorii liberali vor deveni un adevărat Think-thank, zice un comunicat PNL

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Care sunt condițiile PNL pentru votarea angajării răspunderii guvernului
Biroul Permanent al PNL a stabilit, în ședința de azi, că PNL va vota angajarea ...