Din iulie 2024, președinția UE va fi deținută de un stat anti-ucrainean

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Smer, partidul de stânga al fostului premier, Robert Figo, a reușit să învingă Partidul Slovacia Progresistă, în alegerile din Slovacia, scrie ABC News,.printr-un mesaj îndreptat împotriva războiului din Ucraina, susținând, în campania electorală, că noul guvern nu va mai oferi ajutoare acestei țări, nici financiare, nici militare. În desele apariții media a vorbit despre naziștii care luptă în Donbas și în Crimeea.

Presa mainstream din întreaga lume l-a catalogat drept omul rușilor, după principiul consacrat: cine nu e cu Ucraina e cu Rusia lui Putin.

„Ca partid care a câștigat alegerile, avem obligația de a încerca să construim un guvern semnificativ și stabil”, a spus Fico reporterilor. „Nu va fi ușor, spun asta foarte clar.”

Slovacia va vota alături de Ungaria în Consiliul European

Una dintre cele mai mari îngrijorări la Bruxelles este că această victorie electorală poate schimba radical atitudinea Slovaciei vizavi de Ucraina. Până în acest moment, Bratislava a fost unul dintre cei mai mari susținători ai Kievului, însă Robert Fico nu s-a sfiit din a lăuda Moscova și de a urma exemplul premierului ungar Viktor Orban prin comentarii împotriva „fasciștilor ucraineni” și împotrivirea față de susținerea militară pentru Kiev, scrie The Guardian. 

Partidul Slovacia Progresistă a marșat pe ajutorul dat Ucrainei, deși sondajele relevau scăderea interesului populației pentru Ucraina. De asemenea, a militat pentru anularea unanimității în Consiliul European, pentru a ajuta Bruxelles-ul să impună agenda. A mers pe o linie liberală în ceea ce privește diversitatea, politicile ecologice şi drepturile LGBT.

S-au numărat peste 96 % din voturi! Opoziția ar putea răsturna situația dacă s-ar grupa într-un pol de putere.

Analiștii susțin că Viktor Orban nu va mai fi singur în Consiliul European cu voturile sale împotriva impunerii agendei globaliste.

Din iulie 2024, Slovacia va deține președinția prin rotație a UE.

Robert Fico a mai fost de două ori prim ministru al Slovaciei, între 2004-2008 și între 2012-2016.

Presa de regiment îl califică populist, anti-american și filo-rus.

Marcel Ciolacu: Rareș Bogdan e mai slobod la gură

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marcel Ciolacu, al treilea premier PSD, care promite stadion la Timișoara
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu liderii galeriei echipei de fotbal, Poli Timișoara, promițându-le că ...