NYT dezvăluie secretele Pentagonului: După ofensiva din Siria, mulți soldați s-au sinucis

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

The New York Times publică un raport secret despre bolile mintale apărute la soldații care au participat în Operațiunea din Siria împotriva Statului Islamic, în perioada 2017-2018. Acesta vorbește despre sumedenia de cartușe trase de artilerie care au provocat leziuni nervoase ale creierului.

Publicația prezintă trei cazuri.

Când Javier Ortiz a venit acasă dintr-o misiune secretă în Siria, fantoma unei fete ucise în lupte i-a apărut în bucătărie. “Era palidă și acoperită de praf de cretă, parcă lovită de-o explozie, iar ochii ei îl priveau cu o strălucire întunecată și grea ca uleiul,” este mărturia soldatului, dată lui Dave Philipps, autorul reportajului.

Marinarul, în vârstă de 21 de ani, făcea parte dintr-o unitate de artilerie, care a luptat împotriva Statului Islamic. Știe că focurile repetate au ucis sute de luptători inamici. Fantoma, sigur, era răzbunarea lor.

Un fior îl străbătu, în timp ce rememora coșmarul. S-a întors într-o altă cameră din apartamentul său din Camp Pendleton din California și a aprins luminile. Ea era încă acolo.

Un alt caz este al pușcașului marin, în vârstă de 22 de ani, Austin Powell, care într-o zi a bătut cu lacrimi în ochi la ușa vecinului său și a spus bâlbâindu-se: „Este cineva în camera mea! Aud voci!” Vecinul său, Brady Zipoy, în vârstă de 20 de ani, a căutat în cameră, dar n-a găsit nimic.

“E în regulă – și eu am avut probleme,” îi spusese caporalul Zipoy, dând din cap, în semn de aprobare.

Au decis amândoi să meargă la doctorul unității.

Raportul medical este ținut secret

Membrii Bateriei Alpha, ai Batalionul 1, ai Marinei 11, odată întorși acasă, au simțit că sunt blestemați. Același sentiment, mai zice raportul, l-au avut și alții din unitățile de artilerie marină și armată.

O investigație The New York Times a constatat că multe dintre trupele trimise să bombardeze Statul Islamic în 2016 și 2017 s-au întors în Statele Unite ale Americii, afectate de coșmaruri, atacuri de panică, depresie și, în câteva cazuri, halucinații. Un număr uimitor de pușcași s-au sinucis.

Soldații au completat chestionare. Unii nici nu văzuseră inamicul. Erau departe de front. Concluzia raportului a fost că un număr neobișnuit de mare de cartușe trase, obuzele din dotare și lipsa de antrenament au produs leziuni neuronale.

Pentagonul a decis atunci, în premieră, să trimită mai puține trupe, dar cu o forță militară mai mare, mai spune jurnalistul.

Marine Corps nu a comentat niciodată public rezultatele studiului.

Tăcerea i-a lăsat pe veteranii afectați să încerce să-și dea seama singuri ce se întâmplă, mai notează autorul reportajului.

Unii s-au sinucis, alții au ajuns la casa de nebuni

Caporalul Powell, care auzea lucruri ciudate în camera lui, a părăsit divizia de pușcași marini și a devenit șofer de tir, în Kentucky, dar a continuat să aibă atacuri de panică, pe drum. În 2018, la un an și jumătate după ce s-a întors din Siria, s-a împușcat.

Vecinul său din cazarmă, Caporalul Lance Zipoy, s-a întors în casa părinților săi din Minnesota și a început facultatea. În 2020, i s-a declanșat criza. Auzea voci și vedea mesaje de groază în indicatoarele rutiere. Câteva zile mai târziu, posedat de o iluzie, a intrat într-o casă în care nu mai fusese niciodată și a ucis un bărbat, pe care nu-l întâlnise niciodată, mai notează ziarul american.

Când a sosit poliția, l-au găsit rătăcind desculț pe alee. În timp ce l-au încătușat, el a întrebat: „Mă duci pe lună?”

În 2021, a fost găsit nevinovat de crimă din cauza unei boli mintale și a fost internat într-o secție restricționată a Spitalului militar din Minnesota. El este și astăzi acolo.

Grindeanu dinamitează înțelegerile oculte Simonis – Dominic Fritz

Loading...

One Comment

  1. Pingback:NYT dezvăluie secretele Pentagonului: După ofensiva din Siria, mulți soldați s-au sinucis - Solid News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Tarane roman, treci in genunchi!
“Vrei sa cresti porci, vrei sa cresti animale asa cum au facut stramosii tai de ...