Ungaria a descoperit un zăcământ uriaș de aur

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Ungaria a descoperit în Munții Borzsony, din nordul țării, un zăcământ de aur și argint de aproape o mie de tone, comparabil cu cel de la Roșia Montană. Valoarea totală a acestui zăcământ ar fi de 59 de miliarde de euro. Guvernul de la Budapesta intenționează să organizeze o licitație internațională pentru exploatarea bogăției. Extragerea aurului se va face prin spălare, nu cianurare, anunță oficialii.  

Un studiu al companiei miniere Hun Mining research Development and Innovation Ltd., în munții Borszony, din nordul Ungariei, indică că ar exista un zăcământ de aur și argint de 1000 de tone, situat la 150 de metri adâncime.

Cantitatea de zăcământ estimată de specialiști este una uriașă, având în vedere că Banca Națională a Ungariei deține doar 100 de tone de aur. Valoarea aurului din Munții Borzsony se ridică la valoarea de 59 de miliarde de euro. Se preconizează că, în următorii 42 de ani, concesionarul siune ar putea produce un total de 9.000 de tone de aur și o cantitate egală de argint, de opt ori mai mult decât la Roșia Montană.

Această investiție ar putea oferi locuri de muncă pentru 1.200 de oameni și ar însemna înființarea uneia dintre cele mai profitabile mine de aur și argint din Ungaria, se mai menționează în studiul companiei miniere.

Cum va exploata Ungaria aurul, fără utilizarea cianurilor

După cinci ani de cercetări în regiune, documentația tehnică necesară noii mine este pregătită acum pentru autoritatea minieră de stat. Pe baza rezultatelor forajelor de adâncime, extracția aurului și argintului ar putea fi realizată folosind tehnologia de spălare, eliminând procedura cianurării, care este interzisă de UE după poluarea cu cianură a râului Tisa din minele de aur din România, în anul 2000.

Pentru atribuirea drepturilor de exploatare a concesiunii se va demara o licitație internațională, lucrările în mină începând în următorii cinci ani.

Proiectul are un potențial uriaș, având în vedere resursele valoroase ale zonei, iar mina din munții Borzsony ar putea deveni unul dintre cele mai mari zăcăminte de aur din lume

Cercetările indică rezerve substanțiale de aur și argint în regiunea Nagyírtáspuszta-Rózsabánya (de asemenea parte a munților Börzsöny), sugerând beneficii sociale și economice semnificative pentru zonă prin acest proiect, informează Hungary Today.

Partidul România Puternică: Puterea naturii și voința națiunilor au făcut praf Agenda de mediu a UE

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Lia Lucia Epure analizează la rece starea de tensiune din PNL Timiș
Jurnalist Lia Lucia Epure face o analiză echilibrată asupra tensiunilor din PNL-Timiș, după demiterea lui ...