CRIMA din Spania / Kremlinul ucide un dezertor rus

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Polițiștii spanioli cred că pilotul dezertor rus, ucis în Villajoyosa, a fost ținta serviciilor speciale ruse. Modul de acțiune al comandoului morții seamănă cu cel prin care l-a asasinat pe comandantul cecen în Berlin, în 2019 și cel care l-a otrăvit pe agentul secret Serghei V. Skripal.

Luna trecută, Maksim Kuzminov a fost împușcat cu șase gloanțe, iar ucigașii neidentificați au trecut cu mașina de mai multe ori peste cadavru.

În vara anului trecut, pilotul rus a dezertat în Ucraina. După ce  și-a primit banii de recompensă, nu a dus o viață discretă, conform publicației the New York Times. Participa la petreceri în cluburile spaniole, alături de prieteni ucrainieni și ruși. Se plimba cu o limuzină luxoasă: Mercedes S-Class negru, achiziționată cu banii Kievului. Nu s-a protejat, afirmă sursele spaniole.

Poliția spaniolă crede că cea mai mare greșeală a făcut-o când a sunat-o pe iubita sa pentru a o chema în Spania. “Probabil atunci l-au localizat,” este de părere un înalt ofițer din Garda Civilă.

Investigatorii cred că ucigașii au lăsat intenționat urme, la fața locului

La locul crimei, au fost găsite tuburi  de cartușe Makarov de 9 milimetri, o muniție standard a fostului bloc comunist. „A fost un mesaj clar”, a mai spus înaltul oficial, responsabil cu desfășurarea anchetei crimei. „Te voi găsi, te voi omorî, te voi alerga și te voi umili.”

“Kuzminov a dezertat din Rusia în Ucraina, vara trecută, zburând cu elicopterul său militar Mi-8 pe teritoriul ucrainean și predând aeronava, împreună cu un depozit de documente secrete agenților de informații ucraineni. Făcând acest lucru, el a comis singura infracțiune pe care președintele Vladimir Putin a promis că o va pedepsi grav: trădarea,” mai spune publicația americană, citând surse spaniole.

Uciderea lui, luna trecută, în stațiunea Villajoyosa, de pe litoral, nu departe de Murcia, a stârnit temeri – potrivit publicației americane – că rețelele europene de spionaj ale Rusiei continuă să funcționeze și că urmăresc inamicii Kremlinului, în ciuda eforturilor concertate de a le demonta după invazia rusă din Ucraina.

Dezertarea lui Kuzminov a fost orchestrată de o unitate secretă din HUR, falanga de informații a armatei ucrainene. Unitatea este specializată în recrutarea de luptători ruși, precum și instruirea agenților secreți, infiltrați pe teritoriul Rusiei, pentru misiuni de sabotaj. Unii militari din unitate au făcut cursuri de pregătire de la C.I.A. privind operarea în medii ostile.

George Simion: România este un stat capturat, sub jugul Partidului Comasat Român

Loading...

One Comment

  1. Este evident ca Rusia are o politica agresiva in ceea ce priveste lupta impotriva tradarii si oricine indrazneste sa incalce acest principiu este considerat un inamic. Din pacate, dezertarea lui Kuzminov si colaborarea sa cu serviciile secrete ucrainene au dus la o pedeapsa extrem de brutala si infricosatoare.
    Este necesar ca tarile europene sa ramana vigilenti si sa ia masuri adecvate pentru a se proteja de eventualele actiuni agresive ale Rusiei. Este ingrijorator faptul ca retelele de spionaj ale Rusiei continua sa functioneze in Europa, iar acesta este un motiv de mare ingrijorare si atentie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
EPPO preia dosarul Pfizergate / Kovesi o caută pe Ursula la vaccinuri
Procurorii EPPO preiau dosarul de anchetă Pfizergate de la procurorii belgieni. Este știrea momentului, dată ...