Klaus Iohannis va fi premiat de un think-tank din SUA, sponsorizat în trecut de Dinu Patriciu

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Întreaga presă din România a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, va primi Premiul de Leadership al Think-tank-ului american Atlantic Council și că va fi primit la Casa Albă de Joe Biden, pentru o întâlnire de lucru. Cu supratitlul:„Oscarul de la Washington / Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council,” unul dintre UM-urile de presă deschidea ediția de dimineață.
Nimeni nu a pomenit că timp de aproape un deceniu, prestigioasa organizație a purtat numele de  Atlantic Council’s Dinu Patriciu Eurasia Center.

Relațiile lui Dinu Patriciu cu CIA erau de notorietate, încă din anii 1990, când împreună cu un american ciudat, Phil Stephenson, a creat Rompetrol, cu sediul în Olanda, țară proxy a SUA. Cu sprijinul ascuns al agenților de intelligence, cei doi au reușit să vândă acțiunile de la Rafinăria Petromidia către kazahii de la KazMunayGas, cu scopul de a infiltra în familia domnitoare a Kazahstan-ului. Se știe că principalii acționari ai KazMunayGas erau Samruk-Kazyna Joint Stock Company (67,42%), Ministerul Finanțelor Republicii Kazahstan – (20%), Banca Națională a Republicii Kazahstan (9,58%) și acționarii minoritari (3%). Americanii au reușit să obțină date secrete despre activitatea financiară a fetelor lui Nursultan Nazarbayev, președintele de atunci al Kazahstanului. I-au cultivat autocratului ambițiile de mărire economică și financiară, cu scopul de a-l îndepărta de frăția rusească a energiei.

Dosarul privatizării Rompetrol a fost târât mulți ani prin instanțe. Doar dispariția lui Dinu Patriciu a închis procesele.

Laura Codruța Kovesi a dorit să-l facă penal și pe Phil Stephenson, acuzându-l că se sustrage urmăririi penale. În ciuda evidenței, acesta s-a prezentat la proces. Potrivit unor surse de presă, după ce și-a vândut acțiunile de la Petromidia, și-a cumpărat, alături de un partener, o insula în Caraibe, Petit St. Vincent, pe care a dezvoltat un resort de lux. O vilă se închiria cu 1600 de dolari pe noapte.

După exitul din Rompetrol, în 2009, atunci când grupul a fost preluat în totalitate de kazahii de la KazMunayGas, Phil Stephenson şi-a deschis un restaurant, Phil’s Barbecue, în Houston, oraşul natal, îndeplinindu-şi astfel un vis din tinereţe.  „Întrebaţi pe oricine şi veţi vedea că fiecare vrea să deţină propriul bar sau propriul restaurant“, declara la acel moment Stephenson.

 

Conducerea Atlantic Council – îndatorată veșnic lui Dinu Patriciu

“Patriciu a fost un jucător cheie al Consiliului Atlantic, în ultimii șapte ani, oferind viziunea sa și un sprijin crucial pentru activitatea Consiliului privind Marea Neagră, Caucaz și Asia Centrală. El a gândit și susținut Summitul anual pentru energie și economie de la Istanbul, ceea ce rămâne una dintre cele mai de succes inițiative ale Consiliului Atlantic,” s-a menționat în necrologul său, publicat pe pagina Atlantic Council.

„Consiliul Atlantic va fi mereu recunoscător pentru înțelepciunea, ingeniozitatea și generozitatea lui Dinu,” a declarat Frederick Kempe, președinte și CEO al Consiliului Atlantic. Acesta a mai subliniat că Dinu Patriciu a prevăzut războiul ruso-ucrainean.

Instituția a publicat, în 2014, un raport despre căile de urmat de către conducerea Ucrainei, intitulat A Road Map for Ukraine. Documentul a trasat linii directoare de acțiune pentru contracararea expansiunii rusești.

Există scenarii, conform Raportului din anul 2014, potrivit cărora este posibilă o invazie pe scară largă a armatei ruse, iar pentru contracararea acesteia sunt necesare investiții majore în armament și logistică de luptă. Atenție, la anul publicării!

“Dacă Putin poate obține controlul rusesc asupra zonele din Estul râului Nipru şi a ţinutului din sudul Transnistriei, el poate considera că obiectivele majore vor fi atinse și nu va fi necesară atacarea Kievului și vestului Ucrainei, ca Occidentul să nu fie nevoit să acționeze,” previziona documentul publicat în anul 2014.

Întrebarea întrebătoare este dacă cineva l-a brifat pe președintele Klaus Iohannis despre întâmplările din trecut din cadrul Atlantic Council și rolul lui Dinu Patriciu în consolidarea flancului de răsărit al viziunii strategice americane?

Vizita de lucru a președintelui român la Casa Albă va avea loc la ora 18:30 (ora României). Conform surselor diplomatice, cele două „premii,” discuția cu liderul american și Premiul Atlantic Council, sunt de consolare pentru pierderea postului de secretar general al NATO.

Nicușor Dan refuză o dezbatere electorală cu Sebastian Burduja

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Miniciuna lui Nicușor Dan cu “am scos Primăria din faliment”: datoriile istorice ale PMB au crescut cu peste 50%, în actualul mandat
Mandatul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei se încheie fără ca acesta să fi rezolvat ...