Regimul Putin pregătește turbo-patrioții

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Noua ideologie de la Kremlin pregătește turbo-patrioții. Al cincilea mandat al lui Putin va marca transformarea Rusiei în ceea ce comentatorii pro-Kremlin numesc o „putere revoluționară,” pusă pe schimbarea ordinii globale, pe baza propriilor reguli. Totodată, se va cere ca autocrația, ca alternativă legitimă la democrație, într-o lume reîmpărțită de marile puteri în sfere de influență, să fie respectată, notează the Washington Post.

“Liderul de la Kremlin instituie o societate regresivă, militarizată, proiectând Occidentul ca inamicul de moarte al Rusiei.”

„Rușii trăiesc într-o realitate cu totul nouă,” a descris Dmitri Trenin, un analist pro-Kremlin. El este de părere că atitudinea anti-occidentală a Rusiei a fost „mai radicală și mai de anvergură” decât se credea la începutul războiului din Ucraina.  Analistul vorbește despre “evoluții ample în economie, politică, societate, cultură, viața spirituală și intelectuală a Rusiei.”

Însemnul „Z” a invadat clădirile guvernamentale din Rusia

Pentru a face aceste schimbări radicale, Kremlinul a creat o societate ultraconservatoare, de-a dreptul puritană, mobilizând rușii împotriva libertăților liberale și creând o maximă ostilitate împotriva persoanelor gay și transgender.

Publicația progresistă din SUA susține că noua programă școlară din Rusia urmărește îndoctrinarea tinerelor generații cu lecții patriotice, pregătire militară în școli, tinerii fiind învățați să mânuiască puștile Kalashnikov, grenadele și dronele. Dascălii le vorbesc tot mai mult despre Țara mamă – Rusia. Noile generații sunt denumite de corespondenții the Washington Post drept “turbo-patrioții.”

Totodată, mai spun corespondenții de la Moscova, însemnele cu litera „Z” ale războiului au invadat clădirile guvernamentale, școlile și așezămintele culturale.

Istoria este rescrisă. Lui Iosif Visarion Stalin i s-au ridicat 95 de statui, din cele 110, doar în epoca Putin. Grupul Memorial care a dezvăluit crimele dictatorului sovietic și a primit Premiul Nobel, împreună cu alții, în 2022, a fost închis la comanda regimului.

Elitele anti-război sunt acuzate de trădare. Se pregătesc divizii militarizate de „războinici și muncitori” dornici să pună mâna pe arme, pentru redesenarea ordinii mondiale, la ordinul conducătorului Rusiei.

Unul dintre analiști recunoaște că Putin este de mult obsedat de ideea unei bătălii civilizaționale împotriva Occidentului, folosind lupta pentru redobândirea „pământurilor natale” din Ucraina, cu scopul de a stârni mândria națională.

Primul prim-ministru al lui Putin, Mihail Kasianov, a spus că el și alți reformatori din anii 1990 au crezut că, la fel ca ei, Putin va îmbrățișat democrația și reforma pieței. „Dar nu a făcut-o,” a mărturisit Kasianov. „S-a prefăcut!”

cumpără: Manual de campanie electorală cu elemente de New Media

Putinismul – o nouă ideologie pentru un război mare

„Se încearcă dezvoltarea unui Putinism științific – ca bază a propagandei, ideologiei, educației istorice,” a conchis Andrei Kolesnikov, membru al Centrului Carnegie Rusia Eurasia. „Au nevoie de generații noi, ascultătoare – roboți îndoctrinați într-un sens ideologic – care să-l susțină pe Putin, să-i urmeze ideile, să sprijine militarizarea conștiinței.”

Kolesnikov a mai a adăugat: „Au nevoie de carne de tun pentru viitor.”

Analiștii susțin că puțină lume a observat că Vladimir Putin, înainte de invadarea Ucrainei, a publicat un decret, prin care cerea măsuri urgente  pentru protejarea „valorilor spirituale și morale tradiționale ale Rusiei.”  În același document, a catalogat Statele Unite ale Americii drept un vrăjmaș.

Cu acel prilej, s-a lansat și termenul de ”state neprietenoase.”

S-a urmărit, încă de la începutul conflictului militar din Ucraina, ca Rusia să devină un custode și un apărător al valorilor spirituale și morale universale.”

Clerul Bisericii Ortodoxe Ruse a preluat narativul lui Putin, potrivit căruia Occidentul este „satanic,” iar războiul dus de poporul rus este unul „sacru.”

Observatorii publicației americane susțin că se încing spiritele pentru un război anti-occident de durată. Poliția anti-revoltă a trimis la închisoare pe pacifiști, la fel ca dizidenții pe vremurile comuniste.

Kremlinul se apără de acuzații autoritariste, pretinzând că acționează la cererea poporului.

Jurnaliștii de la Washington Post n-au primit aprobarea pentru un interviu cu Putin

The Washington Post a solicitat purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, un interviu cu Vladimir Putin. Cererea a fost respinsă. Dar a răspuns la o serie de întrebări legate de abuzurile poliției asupra unor cluburi de noapte. Peskov a reiterat că autoritatea acționează ca răspuns la cererea societății, care „a devenit mai puțin tolerantă cu acele petreceri și cluburi de noapte.”

Administrația de la Moscova a eliberat peste trei milioane de pașapoarte în estul Ucrainei, începând cu anul 2019, potrivit Ministerului de Interne rus.

„În Ucraina ocupată, este practic imposibil să lucrezi, să conduci sau să te bucuri de asistență medicală sau ajutor umanitar, să beneficiezi de alte servicii, fără a avea un pașaport rusesc” – se mai precizează în articolul “O nouă Rusie militarizată se ridică pentru a provoca SUA și Occidentul.”

Nicușor Dan refuză o dezbatere electorală cu Sebastian Burduja

 

Loading...

One Comment

  1. Numai in WP si surorile lui perciunate poti citi asemenea mizerii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Reacțiile internauților, după urmărirea filmului “21 de rubini”/ “O producție insipidă, vândută pe post de House of Cards”
După difuzarea filmului “21 de rubini” pe postul Realitatea Plus, internauții au scris nu tocmai ...