Sebastian Burduja propune un tunel subteran de trafic din nordul Bucureștiului spre sud

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, are cel mai inovativ proiect de dezvoltare verde a Bucureștiului. Conform unei declarații făcute la Radio France International nu se consideră un candidat de sacrificiu: ”Nu, sunt un candidat care vrea binele acestui oraș, un candidat care are un plan.”

Liberalul vrea o Capitală mai verde și vorbește despre ”un București conectat, deblocat, cu proiecte mari, cum este tunelul urban București, de la Piața Presei până la Parcul Tineretului și mai departe spre Șoseaua Berceni, prin subteran, traficul în subteran, orașul pentru oameni este una dintre devizele mele (…). Sunt un candidat care vrea un București mai verde și am venit cu aceste două mari proiecte, Pădurea Băneasa-pădure parc, amenajat așa cum vedem în vestul Europei și Parcul Central, care va lega Parcul Izvor de curtea și de parcul din jurul Palatului Parlamentului, respectiv de parcul din fața Academiei Române.”

Washington – prima metropolă americană cu tunel rutier prin mijlocul orașului

Modelul tunelului subteran a fost început cu succes în anii ’90 în Washington.

Sunt două școli de gândire în design-ul de trafic al unor metropole: tunelele est-vest, sud-nord, care străpung inima orașelor și centuri concentrice care să scoată traficul în afara orașelor, corelate cu scumpiri ale taxelor pentru parcările centrale.

Montreal, Washington, Tokyo sunt doar câteva metropole cu astfel de tuneluri.

Tunelul Yamate din Tokyo are o lungime de 18,2 kilometri. Situat la 30 de metri sub scoarța terestră, aproximativ 70% din tunel a fost construit prin metoda scutului de tunel.

Logo-ul său este o familie cu fața zâmbitoare care se bucură de soare și verdeață de deasupra, în timp ce mașinile cu fața zâmbitoare se zboară în tunelurile de dedesubt.

Primarul ecologist al Parisului vrea pădure în mijlocul metropolei

De mai mulți ani, în Munchen au loc dezbateri politice pro și contra tunelurilor care să lege autostrăzile. Antreprenorii, creștin-socialii, partidele de dreapta sunt în favoare, iar stânga ecologistă este împotrivă.

Primarul ecologist al Parisului, Anne Hidalgo, a lansat ideea similară cu a lui Burduja de înființare a unor păduri în centrul metropolei.

De ce poartă Burduja tricoul turcoaz?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă își lansează neoficial campania prezidențială
Prezidențiabilul Nicolae Ciucă și-a lansat neoficial campania electorală. Mai multe panouri de afișaj stradal îl ...