Planul premierului Ciolacu pentru salariații: deduceri din impozit pentru angajații cu copii și introducerea salariului minim european

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Premierul Marcel Ciolacu atrage atenția asupra necesității unei reforme urgente în sistemul de impozitare a veniturilor salariale pentru a reduce povara fiscală asupra muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici sau copii. Până atunci însă, salariul minim va crește din nou de la 1 iulie, o măsură necesară deoarece, potrivit prim-ministrului, o treime din angajații din România sunt plătiți cu minimum pe economie. Pentru a asigura predictibilitate antreprenorilor cu privire la  viitoarele majorări ale salariului minim, PSD susține introducerea salariului minim european de la 1 ianuarie.

 ”Toată lumea știe că impozitarea muncii e cea mai mare în România. Mai ales impozitarea muncii la veniturile mici. Asta face diferența, de fapt, între noi și Europa. O treime dintre români în acest moment sunt plătiți cu salariul minim pe economie. O reducere a impozitării pentru salariul minim pe economie, așa cum e în Germania și în toate țările civilizate, restul au o impozitare progresivă după anumite praguri, ar duce, de fapt, să mărim de la o treime, să ajungem la jumătate”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

 Cu toate acestea, premierul  Marcel Ciolacu subliniază că reforma trebuie să fie echilibrată și să țină cont de nevoile diferite ale categoriilor de venituri. În schimb, introducerea de deduceri la impozitarea muncii ar fi un sprijin real pentru dezvoltarea serviciilor cum ar fi sănătatea sau educația, la fel ca în alte state europene.

 ”Din punctul meu de vedere, trebuie făcute deduceri la impozitarea muncii pentru a dezvolta servicii. Pentru că în acest moment, România, de exemplu, pilonul 2 de pensii, se mută o sumă din ce colectează statul în pilonul 2 de pensii, un lucru care duce o sustenabilitate a sistemului de pensii pe o perioadă medie și lungă. E un efort bugetar de peste 1% din PIB. Dar ai sănătatea. Ai educația. În toate statele, aici dezvolți serviciile private la sănătate, educație și pensii private. Faci deduceri din impozitarea muncii, astfel încât omul să-și facă asigurare privată de sănătate, să contribuie la pensii private și pentru școală, grădiniță, afterschool. Toate aceste lucruri trebuie deduse din impozitarea muncii”, a mai punctat premierul Marcel Ciolacu.

 Totuși, este important ca aceste deduceri să fie aplicate în mod just și echitabil, astfel încât să nu creeze noi disparități între diferitele categorii de venituri. În acest sens, prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază importanța unei abordări progresive în ceea ce privește impozitarea, care să țină cont de capacitățile financiare ale fiecărui individ.

 ”Dacă scazi în acest moment paușal la toată lumea, e total incorect. Pentru că una e să ai venituri de 20 000 de lei și una e să ai venituri de 3500 de lei. De fapt creezi o discrepanță și mai mare între cei cu venituri mici și cei cu venituri mari și nu dezvolți, se stă pe servicii”, a mai spus premierul.

 PSD susține introducerea salariului minim european

Partidul Social Democrat susține introducerea salariului minim european de la 1 ianuarie. Asta ar însemna o schimbare majoră în privința majorării salariului minim, iar măsura este una predictibilă pentru antreprenori, care vor putea stabili din timp politicile salariale pentru angajați. Totodată, stabilirea unui mecanism de creștere anuală a salariului minim din România, în funcție de parametri economici obiectivi, va permite antreprenorilor să facă estimări mult mai exacte, cu privire la resursele financiare ce trebuie alocate, pe termen mediu și lung, pentru forța de muncă și pentru dezvoltarea afacerii.

 Introducerea salariului minim european va echilibra raportul dintre muncă și capital, va contribui la reducerea decalajelor sociale prin creșterea salariilor mici și medii și va asigura creșterea sustenabilă a pensiilor pe termen mediu și lung.

 Totodată, măsura este esențială pentru determinarea tinerilor să își construiască un viitor în România, având în vedere că principalul motiv al plecării acestora din țară este legat de diferența dintre salariile din România și cele din alte state europene.

 Introducerea salariului minim european va asigura și reducerea treptată a decalajelor geografice, printr-o creștere predictibilă și automată a salariilor, odată cu dezvoltarea economiei naționale.

 Pentru a implementa însă acest mecanism, un prim pas va fi făcut la 1 iulie, atunci când salariul minim va crește cu 400 de lei și va ajunge la 3.700 de lei, urmând ca salariul minim din ianuarie să se calculeze în funcție de salariu mediu în plată.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Yassin Oday propune înlocuirea „polițiștilor morți” din asfalt
Candidatul Partidului România Puternică pentru consiliul local al Sectorului 1, Yassin Oday, propune înlocuirea cocoașelor ...