Gabriela Firea anunță că aproape o mie de copii s-au născut în Programul de creștere a natalității, inițiat de ea

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Programul Național FIV 2023-2024, cunoscut și drept program pentru creșterea natalității, se dovedește a fi un sprijin esențial pentru cuplurile și femeile singure care se confruntă cu provocarea infertilității și aspiră să acceseze tratamentul de fertilizare in vitro (FIV).

Gabriela Firea, inițioatoarea programului de creștere a natalității și de ajutorare a cuplurilor infertile, anunță pe pagina sa de facebook că “aproape 1.000 de copii s-au născut până acum, în programele de susținere FIV pe care l-a inițiat! Alte peste 2.200 de sarcini sunt în evoluție. Este o mare împlinire sufletească.”

“Am participat la dezbaterea „România: Iarna demografică” organizată de Asociatia Sos Infertilitatea, condusă de Nicole Brunel. M-am revăzut cu specialiștii în FIV alături de care am construit programul pe care l-am inițiat în București, ca primar general al Capitalei, și pentru toată România, ca ministru al Familiei.

1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Sunt date certe, confirmate de specialiști în reproducere umană asistată. În România trece printr-un declin demografic major și avem nevoie de proiecte pentru creșterea natalității.

E nevoie de mai mult! În 2019, anul de vârf al programului FIV, se nășteau în Capitală peste 19.600 de copii. Scăderea este dramatică! În 2023, s-au născut doar 14.800 de copii.

Dacă voi ajunge din nou primarul general al Capitalei, voi relua sprijinul financiar pentru procedurile FIV. Cuplurile care se confruntă cu această afecțiune, mult împovărate financiar, au nevoie de acest sprijin.

Marile proiecte din domeniul sănătății pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni. Avem la dispoziție fonduri nerambursabile importante pentru aceste programe de protecție a sănătății oamenilor. Relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială și avem un profit enorm până acum, peste 1 miliard de euro în Capitală și aproape 70 miliarde de euro la nivel național,” a scris Gabriela Firea pe pagina ei de facebook.

* Partidul Social Democrat – Alianța PSD-PNL

CMF 41240002

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ciucă urmărește sitcomul “Las Fierbinți” / “E dureros să văd cum este parodiată viața politică la țară”
Prezent în județul Ialomița, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut o radiografie economică și financiară ...