Sondajul care arată că Piedone iese din cursa pentru Primăria Capitalei

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Candidatul PSD la Primăria Capitalei este în continuare în creștere în sondajele de opinie, la doar un procent de scorul partidului în intenția de vot din București. În schimb, Cristian Popescu Piedone este în continuare în scădere, cel mai probabil în urma ultimelor declarații. Și actualul primar Nicușor Dan este în scădere, dar în continuare pe primul loc.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de ARA Public Opinion, Gabriel Firea urcă cu 6% față de ultimul sondaj și ajunge la o intenție de vot de 29%, fiind clasată pe locul doi, după Nicușor Dan cu 35%. O scădere semnificativă se poate observa la Cristian Popescu Piedone, care își menține trendul descendent din momentul în care Gabriela Firea a intrat în această cursă. Doar 20% dintre respondenți l-ar vota pe Cristian Popescu Piedone, în timp ce 12% ar pune ștampila pe candidatul PNL, Sebastian Burduja.

Cristian Popescu Piedone, cunoscut ca un personaj controversat în politica București, nu a reușit să se mențină nici pe locul 2 în intenția de vot, indiferent dacă ne uităm la sondajul prezentat mai sus sau la sondaje realizate de alte case de sondare. Această tendință poate fi atribuită atât acțiunilor sale din campania electorală, dar mai ales a atacurilor din ultima perioadă. Poate cel mai grav derapaj al edilului a fost momentul în care a spus că „primăria Capitalei trebuie să intre pe mâna unui bărbat”.

Această declarație a fost taxată în primul rând de PSD care consideră că declarația publică a lui Cristian Popescu Piedone este retrogradă și discriminatorie, atât cu referire la femei în general, cât și pentru candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea. „De aceea, mesajele din spaţiul public, în campanie electorală, referitoare la faptul că Primăria Generală a Capitalei trebuie condusă de un bărbat sunt misogine, discriminatorii la adresa femeilor, anacronice şi lipsite de respect faţă de toate femeile din România!”, arată PSD într-un comunicat de presă.

În schimb, Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, înregistrează o creștere constantă în sondaje. Deși a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei pe ultima sută de metri, Firea a reușit să se stabilizeze pe locul doi în sondaje încă din primele zile după anunțul candidaturii, iar de atunci este în continuă creștere. A reușit acest lucru printr-o campanie bine coordonată și axată pe teme de interes major pentru bucureșteni.

Firea a profitat de nemulțumirile față de administrațiile locale actuale și a venit cu propuneri clare și soluții care să aducă schimbarea în București. Reușita ei de a se conecta cu preocupările cetățenilor, cum ar fi infrastructura, sănătatea și siguranța publică, i-au consolidat poziția în sondaje. De asemenea, Gabriela Firea se bucură de susținerea PSD, partid care este pe primul loc la intenția de vot din București

Sondajul ARA Public Opinion este realizat în perioada 15-19 mai, pe un eșantion de 1088 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum pierde Primăria Capitalei 35.000 de euro lunar, pe mâna lui Nicușor Dan
Refuzul lui Nicușor Dan de a introduce pe ordinea de zi a Consiliului General Proiectul ...