Calvarul anchetelor DNA împotriva doctorului Musta s-a încheiat. Cine plătește stresul, tribunalul și imaginea terfelită?
Cel mai cunoscut medic român din pandemie, dr Virgil Musta, devenit celebru în timpul crizei COVID 19, prin soluțiile sale exprimate clar și concis, a fost achitat de Înalta Curte de Casație și de Justiție.
Astăzi, s-a publicat minuta, prin care se respinge apelul procurorilor DNA. O instanță anterioară l-a achitat considerând că fapta sa din timpul pandemiei – aceea de a recolta material biologic în spitalul de stat și trimiterea sa la laboratorul fratelui său – nu constituia un abuz în serviciu, cel mult o neglijență.
Medicul timişorean Virgil Musta era şef de Secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde a vindecat miraculos peste 60 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. Atât el, cât și fratele său provin dintr-o familie cu o istorie deosebită în Banat. Tatăl s-a a fost unul dintre fruntașii PNL, de după Revoluție, fiind un avocat de mare prestigiu.
Cine plătește imaginea spartă?
Târât timp de doi ani prin instanțe, imaginea sa a fost făcătă praf de către DNA, căutându-l să-l aresteze pentru fapte minore.
Procurorii nu știu ce isterie exista la acea vreme, când nu existau reactivi prin spitale.
Cheltuielile de judecată au fost preluate de statul român, conform ultimei soluții a magistraților.
Virgil Musta este unul dintre cei mai apreciați medici epidemiologi ai Timișoarei.
Un alt celebru chirurg din Timișoara, Marian Gașpar, a trebuit să plece din Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, clinica unde a efectuat zeci de mii de operații, unele pe cord deschis, fiindcă anticorupția îl urmărește de doi ani de zile. Supărați că n-au pacienți, medicii tineri l-au dat în primire procurorilor. Zburau miile de euro pe holuri, în săptămâna desantului ofițerilor Direcției Generale Anticorupție din cadrul MI, își amintește unul dintre aceștia. „L-au făcut! Acum operează pe la Sibiu.”