SUA nu lasă Ucraina să folosească rachetele britanice Storm Shadow pe teritoriul Rusiei. Cabinetul britanic e de acord

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Potrivit surselor oficiale, Cabinetul britanic ar dori să permită Ucrainei să folosească rachetele produse în regat, Storm Shadow, pe teritoriul Rusiei, dar nu sunt de acord SUA, care pun facilitățile în funcțiune, susțin două publicații britanice.

Ucraina nu a primit încă undă verde pentru a lansa rachetele de croazieră de fabricație britanică și franceză asupra țintelor din interiorul Rusiei – o acțiune crucială pentru efortul de război, așa cum spun sursele de la Kiev.

Atât The Telegraph, cât și FT au scris că SUA au un cuvânt greu de spus în decizie, deoarece loviturile Storm Shadow ale Ucrainei se bazează pe capacitățile americane.

Rachetele Storm Shadow au o rază medie de acțiune de aproximativ 155 de mile și ar putea fi unele dintre cele mai eficiente instrumente ale Ucrainei în război.

Abonați-vă la canalul de Youtube Marius Ghilezan!

SUA se tem de reacția dură a Federației Ruse, care ar considera că e un atac britanic sau american asupra teritoriilor sale.

Ieri, aviația ucraineană a pierdut un F-16 și pe pilotul „Moonfish,” considerat unul dintre cei mai bine pregătiți. A fost prima pierdere raportată au unuia dintre avioanele de război sosite la sfârșitul lunii trecute. Se crede că cel puțin șase au fost livrate de țări europene.

Analiștii militari spun că avioanele nu vor schimba jocul în război, având în vedere forțele aeriene masive ale Rusiei și sistemele sofisticate de apărare anti-aeriană.

Oficialii ucraineni au salutat avioanele supersonice, care pot transporta arme moderne folosite de țările NATO, fiindcă oferă o oportunitate de a răspunde superiorității aeriene a Rusiei.

Eveniment Paul Goma – Bookfest Chișinău

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă s-a pupat cu Ursula von der Leyen, în numele securității regionale
Candidatul PNL la președinție, Nicolae Ciucă, a fost prezent aseară la Forumul Globsec de la ...