Adrian Axinia (AUR): UE să nu folosească epidemia de variola maimuţei pentru a repeta greşelile din pandemia Covid

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Europarlamentarul AUR Adrian Axinia, membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), a susţinut un discurs în care a atras atenţia asupra isteriei cauzate în întreaga Europă de modul de comunicare şi acţiune al instituţiilor UE privind epidemia de variola maimuţei (Mpox).

Isteria publică generată în jurul epidemiei de variola maimuţei (Mpox 2024) pare să fie alimentată în mod voit şi artificial de către instituţii internaţionale, inclusiv structuri ale Uniunii Europene. Această abordare alarmistă – date fiind numărul mic de cazuri şi metoda de transmitere a virusului – creează angoase la nivelul cetăţenilor Uniunii Europene, care îşi amintesc de gestionarea excesivă din perspectiva drepturilor şi libertăţilor cetăţeniei a situaţiei din perioada pandemiei Covid 19”, a declarat Axinia în cadrul discursului din Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI).

În opinia eurodeputatului AUR, această abordare instituţională poate genera, în mod nejustificat, costuri economice şi sociale importante.

ascultă și: Interviurile HardTalk. Simona Maria Vrăbiescu Kleckner (Partea I)

Exacerbarea subiectului Mpox nu face altceva decât să genereze o presiune nedorită asupra burselor şi asupra economiilor statelor UE, în condiţii de fragilitate bugetară şi a unor creşteri economice anemice, mult sub aşteptările de la începutul anului. Practic, printr-o astfel de abordare, nu facem decât să introducem şi mai multă incertitudine în piaţă”, susţine Adrian Axinia.

În alocuţiunea sa, reprezentantul Alianţei pentru Unirea Românilor a criticat şi faptul că s-au contractat deja vaccinuri pentru variola maimuţei la nivelul Autorităţii europene pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară (HERA) fără să existe o dezbatere prealabilă. Şi asta în contextul în care preşedinta Comisiei Europene este implicată în scandalul Pfizergate.

Având în vedere scandalul Pfizergate şi faptul că există un dosar de cercetare penală deschis de Parchetul European (EPPO) privind achiziţia de vaccinuri anti-Covid, este absolut incorect şi contraproductiv că s-a purces deja la contractarea unor vaccinuri fără să existe o dezbatere prealabilă consistentă la nivelul Parlamentului European. La fel ca şi în cazul achiziţionării vaccinurilor anti-Covid, ar fi dezirabilă prezentarea corespondenţei între HERA (Autoritatea europeană pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară) şi companiile cu care s-au realizat contractele”, a concluzionat Axinia.

„Winston Churchill a fost un politician briliant, dar cu rezultate școlare mediocre” – susține Victoria Stoiciu, vicepreședinte PSD

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sondaj CIRA / PSD și PNL ar obține peste 50 % din voturi, iar finala s-ar desfășura între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Un sondaj comandat de PNL arată că, dacă duminică ar avea loc alegeri prezidenţiale, preşedintele ...