Steve Bannon prezice un „cutremur” în Europa la alegeri

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Fostul consilier al preşedintelui american Donald Trump spune că partidele naţionaliste vor obţine rezultate peste așteptări la alegerile din 23-26 mai. „Cred că, dacă tendinţele actuale continuă, atunci mişcările suveraniste ar putea avea între 33% şi 35% dintre parlamentarii europeni. Asta va provoca un cutremur la Bruxelles”, a declarat Steve Bannon, preluat de Agerpres.

Citește și: Partidul globalist lui Macron A CĂZUT în sondaje! Marine Le Pen și naționaliștii sunt pe val!

Prezentat de o parte a presei mainstream drept „consilier al mişcărilor populiste din Europa”, Bannon se declară doar „observator și susținător” al mișcărilor naționalist-suveraniste. „Tipii suveranişti populişti din Europa nu au avut nevoie de ajutor. Ei au înţeles exact ceea ce trebuie să facă şi sunt foarte concentraţi pe asta”, explică fostul consilier prezidenţial american. Aflat în vizită în Germania, Bannon a declarat că se așteaptă ca AfD (Alternativ fur Deutschland) să devină următoarea mare mişcare populistă europeană.

Citește și: Socialiștii europeni împing PSD în brațele naționaliștilor și conservatorilor

Sondajele confirmă tendințele suveraniste

Dincolo de sondajele naționale care arată că suveraniștii europeni sunt din ce în ce mai creditați de electorat, o cercetare soliologică recentă relevă un aspect și mai dur. Sondajul, realizat de YouGov la solicitarea grupului de reflecţie European Council on Foreign Relations, arată că în opinia a mai mult de jumătate din electoratul a 11 state membre, printre care şi România, dezintegrarea  blocului comunitar european în 10-20 de ani este o „posibilitate realistă”. Cel mai mare procent al celor care cred că UE se apropie de colaps s-a înregistrat în Slovacia (66%), pe locul doi figurând Franța și România (ambele cu 58%). Dintre cele 14 state analizate, reprezentând 80% din locurile Parlamentului European, doar în Suedia (44%), Danemarca (41%) şi Spania (40%) proporţia celor care prezic o implozie a UE este mai mică de jumătate, relatează Agerpres.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
LIVIU DRAGNEA: “În occident vinderea peștilor cu metale grele în piețe e pușcărie curată”
Legat de ultimul scandal legat de peștele contaminat cu metale grele adus în România, LIVIU ...