Marcel Ciolacu vrea ca România să ajungă în cinci ani a zecea putere economică a UE

Majlat Ovidiu ACTUALITATE POLITIC Principal

Marcel Ciolacu și-a lansat nu doar candidatura la președinția, ci și un Program de țară. El își propune, alături de forțele angajate, să aducă în primul mandat România în primele zece economii ale Uniunii Europene. În declarația sa a spus că acesta este obiectivul strategic.

„Fără o economie puternică, nu putem vorbi nici de venituri mai mari, nici de servicii de sănătate și educație de calitate și nici de bani pentru sport. În plus, doar printr-o economie consolidată, putem ajunge la masa deciziilor pe plan extern,” a spus azi președintele PSD.

Încă de la început a declarat că vrea să fie un președinte care unește, nu unul care dezbină.

„Visul meu este să construim o țară unde Președintele își respectă, ascultă și protejează cetățenii. Nu unde Președintele îi învrăjbește pe unii împotriva altora!

Îmi doresc o Românie pentru toți românii! Pentru cei de aici, dar și pentru cei din afară. Pentru cei prosperi, dar și pentru cei nevoiași. Pentru cei din marile orașe, dar și pentru cei de la sate.

Dar, pentru asta, avem nevoie de echilibru, stabilitate și responsabilitate!

În ultimii 20 de ani România a avut 17 guverne. Dacă ne dorim să construim o Românie puternică pe termen lung, avem nevoie de predictibilitate și stabilitate,” a mai spus acesta.

Planul de țară al lui Ciolacu

A anunțat că vine în fața românilor cu trei mesaje clare și ferme. „Am un PLAN pentru România. Am un crez politic. Și un angajament moral.”

„Președintele este comandatul suprem al Armatei și reprezintă țara în relațiile internaționale. Dar, eu cred că următorii cinci ani sunt vitali pentru dezvoltarea României. De aceea, îmi propun un parteneriat real între Președinte și Guvern pentru a întări economia. Voi fi acolo unde oamenii au nevoie.

În acest sens, am pregătit acest PLAN pentru România. Un set de priorități naționale cu cinci obiective fundamentale: creșterea veniturilor și a puterii de cumpărare, reindustrializarea țării, finalizarea autostrăzilor, șanse egale la educație și sănătate, respect pentru românii din Diaspora.

În egală măsură, acest plan abordează și teme fundamentale pentru a putea construi un viitor mai sigur al națiunii noastre: protejarea tinerilor de consumul de droguri și stoparea declinului demografic.

România are nevoie de echilibru, stabilitate și responsabilitate.

De aceea, îi voi aduce lângă mine pe TOȚI cei care pot contribui la realizarea acestui PLAN pentru România. Indiferent de apartenența politică sau ideologică.

Doamnelor și domnilor,

Într-un timp scurt și în condiții grele, am reușit să stabilizăm țara. Mai mult, am reușit ca, prin măsurile adoptate, să aducem un echilibru între pensionari și populația activă.

Am crescut veniturile românilor, pensiile și salariul minim. Am protejat populația și economia, plafonând prețurile la energie și alimentele de bază. Am investit miliarde de euro și am creat 500 de mii de noi locuri de muncă. Am început să unim regiunile țării prin autostrăzi.

În următorii ani însă, trebuie să facem o transformare profundă: să trecem de la o economie bazată pe consum din import la o economie care crește prin investiții în industrie, producție internă și export.

Și pentru asta – propun un plan de investiții publice de 155 de miliarde de euro în următorii 5 ani! Investiții în infrastructură, educație, sănătate, tehnologie, agricultură și industrii competitive.

Însă, cea mai mare miză este reindustrializarea țării. Cu investiții de peste 10  miliarde de euro anual în industrie, vom putea produce în țară tot ce este esențial pentru economia națională, ” a mai precizat Ciolacu.

Este singurul candidat la președinția României, care are un plan de țară.

Loading...

One Comment

  1. Vrajele electorale… Gogosi.. O sa umble cainii cu covrigi in coada…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Planul de țară a lui Ciolacu – principalele propuneri
Într-un document de 50 de pagini, Marcel Ciolacu prezintă Planul său pentru România. Principalele teme ...