Sancțiunile UE împotriva Rusiei, extinse

Mihai Popescu ACTUALITATE INTERNATIONAL

Uniunea Europeană a extins oficial până la 31 ianurie 2019 sancțiunile aplicate Rusiei după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea și pentru susținerea separatiștilor din estul Ucrainei.

Liderii europeni au decis în unanimitate la summitul de la Bruxelles din 29 iunie să ia această decizie. Sancțiunile vizează mai ales sectoarele bancar și energetic: 5 mari instituții financiare controlate de guvernul rusi, trei mari companii energetice și trei firme din domeniul apărării au acces limitat pe piețele de capital din Uniunea Europeană. De asemenea, importurile și exporturile de arme între UE și Rusia sunt interzise, iar firmele europene nu au voie să vândă în Rusia produse care ar putea fi folosite și în scop militar. În plus, 155 de cetățeni ruși au interdicție la intrarea în UE, iar activele lor din țările blocului comunitar sunt înghetațe.

Ridicarea sancțiunilor este legată de implementarea complete a acordurilor de la Minsk, semnate în 2015 de Germania, Franța, Ucraina, Rusia și Belarus pentru încheierea conflictului din Donbas. În prezent, niciuna dintre părți nu respectă măsurile agreate atunci, inclusive încetarea complete a focului în estul Ucrainei.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Zi de doliu în Basarabia pentru victimele deportărilor staliniste
O zi de doliu national a fost decretată astăzi în Republica Moldova, în memoria zecilor ...