Juncker, îngrijorat de protocoalele dintre serviciile secrete și procurori

Mihai Popescu ACTUALITATE Principal

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care s-a arătat îngrijorat atât de protocoalele cu serviciile secrete, cât și de tensiunile politice cu șase luni înainte de Președinția Consiliului UE.„Domnul Timmermans a spus că au existat protocoale între servicii secrete și procurori ceea ce este un lucru extrem de grav, iar domnul președinte Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democrației. Deci, s-a discutat despre acest lucru, inclusiv despre cele 6.000.000 de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate un lucru real în România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă marți seară într-un interviu difuzat de Antena 3.

Premierul a dezvăluit că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus în timpul întrevederii că multe guverne au avut probleme tocmai pentru că s-au implicat serviciile secrete.

„Am fost întrebată de situaţia din România. S-a arătat nemulţumirea faptului că nu există consens, că există o luptă politică permanentă şi că această luptă politică nu are ce căuta în perioada preşedinţiei Consiliului UE şi mai mult, chiar înainte, când se pregătesc toate lucrurile pentru a prelua preşedinţia. Domnul preşedinte Juncker mi-a cerut ca să avem o bună înţelegere între toţi cei implicaţi, lucru pe care îl va cere şi domnului preşedinte Iohannis. A spus că luptele nu au ce căuta dacă vrem să avem o preşedinţie de succes a României”, a mai spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a avut întrevederi marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu comisiarii europeni pentru buget, pentru agricultură şi pentru politică regională.

„Am reiterat faptul că pentru mine şi pentru mulţi români este de neexplicat cum înalta trădare este asociată unui act diplomatic, cu un stat cu care avem parteneriat strategic. Au fost foarte miraţi de acest lucru. Am informat, pentru că nu vreau ca să ajungă la Bruxelles informaţii denaturate. Am spus că nu mă tem de cercetările care se vor face, de lucrurile care vor fi cerute pentru a elucida acest subiect. Îmi doresc să se elucideze acest subiect, dar în acelaşi timp cred că acest lucru nu a făcut bine României şi am această convingere, mi s-a întărit această convingere şi în urma discuţiilor pe care le-am avut”, a mai spus ea.

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

-ministru a avut deja astăzi o întrevedere cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală. Și ministrul fondurilor europene Rovana Plumb a participat la această întâlnire. De asemenea, Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, se va întâlni tot astăzi cu premierul român. Vizita la Bruxelles urmărește intensificarea dialogului Guvernului României cu instituțiile europene, în perspectiva preluării de către țara noastră a președinției Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Pippidi: ”Kövesi vorbea în occident că Dragnea e prieten cu oligarhii lui Putin”. ”Un procuror e mai atent”
Preşedintele Societăţii Academice din România„ Alina Mungiu Pippidi, a declarat la RFI că speră că ...