Fost ministru britanic: Un alt referendum pentru Brexit este necesar

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Justine Greening, ministrul Educației în guvernul condus de Theresa May până în ianuarie, când și-a dat demisia, a acuzat-o pe fosta sa șefă că a făcut cel mai prost plan de Brexit posibil. “A luat ce e mai rău din ambele lumi”, a spus fostul oficial pentru BBC Radio 4, referindu-se la situația de a rămâne în relații cu Uniunea Europeană (Brexit ușor) și la cazul opus, de a ieși din UE fără vreun acord (Brexit dur)

Justine Greening, care a susținut rămânerea în UE la referendum, este cel mai înalt fost oficial de la Londra care face apel pentru un al doilea referendum. Ea crede că britanicii ar trebui să aibă două opțiuni pe buletinul de vot, alese dintre trei variante: varianta propusă de premier, rămânerea în UE sau ruperea completă a tuturor legăturilor cu Bruxelles-ul, fără vreo înțelegere.

Fostul ministrul a afirmat că planul Theresei May impune Marii Britanii să respecte multe dintre regulile UE, dar fără posibilitatea de a le influența, fiind în afara blocului comunitar. Acest lucru nu ar fi acceptabil pentru cei care au vrut să rămână în UE. În schimb, pentru cei care au votat Leave, planul guvernului nu oferă distanțarea de UE cerută la vot în 2016.

Premierul Theresa May a respins organizarea unui al doilea referendum. Liderul opoziției, fostul comunist Jeremy Corbyn, a spus același lucru. Potrivit BBC, șefa guvernului de la Londra ar fi dispusă să-și modifice planul prezentat săptămâna trecută, ca să evite o revoltă în cadrul partidului care ar putea duce la prăbușirea guvernului.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Macron şi Kitarović, ţinuţi în ploaie. Putin, protejat de o umbrelă prezidenţială
Emmanuel Macron şi Kolinda Grabar-Kitarović, primul preşedinte al Franţei şi a doua prima preşedinte a ...