Conacul neoromânesc de La Nana, cu două căsuţe oşeneşti, se vinde la licitaţie

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

„Vrei să fii vecin cu preşedintele?”Astfel sună anunţul de licitaţie a Conacului neoromânesc de la Nana, de pe site-ul Artmark. Conacul boieresc, construit la finele secolul XlX, în comuna Nana, judeţul Cărăşi, are o suprafaţă utilă de 400 de mp şi se întinde pe un domeniu de aproape patru hectare.

Licitaţia porneşte de la preţul de 175.000 de Euro.

„Aspectul tipic muntenesc este pus în evidenţă de cerdacul de lemn ce împrejmuiește imobilul și îi o conferă un aspect rustic. Toate acestea fac din conacul Nana o proprietate ideală pentru o casă de vacanță cu micro-fermă, perfectă pentru cei care optează pentru un stil de viață bio,” spune Constantin Prisecaru, Managing Partner al Artmark Historical Estate.

Conacul mai are două case autentice maramureșene. Ambele locuințe secundare, de 71 și respectiv 47 de metri pătrați, au fost aduse, bucată cu bucată, tocmai din Țara Oașului, de la aproape 700 de kilometri distanță. Casele păstrează toate elementele originale, de la acoperișul din şindrilă și îmbinările în cuie de lemn,  la mobilierul, sobele, ceramica și covoarele specifice.

Domeniul se află în vecinătatea unei păduri de salcâm, iar din pridvorul conacului se poate ajunge într-o piscină de 50 de metri pătrați, alimentată cu apă sărată. În zonă se poate practica echitația și pescuitul. Iar satul a căpătat o notorietate bruscă la nivel național după ce, în anul 2013, familia unui fost președinte al României a devenit cel mai mare proprietar agricol din zonă prin cumpărarea unei suprafețe de 290 de hectare de teren.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cei 12 băieţi salvaţi din peştera thailandeză vor deveni călugări budişti
Miracolul supravieţuirii, timp de două săptămâni în adâncurile peşterii thailandeze, precum şi moartea primului salvator ...