Asociația Românilor din Italia nu susține manifestația de protest din 10 august de la București

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

„În numele membrilor Asociației Românilor din Italia (ARI), am hotărât în urma a mai multor consultări pe care le-am avut, să nu participăm la organizarea acestui miting, motivele principale fiind lipsa de dialog și consultări între organizatorul principal și mediul asociativ al românilor din afara granițelor” – se spune într-un comunicat al Asociaţiei Românilor din Italia, publicat de site-ul internazionale.il24.it

„Suspectăm că acest miting este unul politizat și datorită faptului că din obiectivele publicate în presă și pe rețelele de socializare, singurul scop este “dărmarea” guvernului. Considerăm că un astfel de miting ar fi putut fi organizat în an centenar și în mod simbolic ar fi însemnat reunirea diasporei cu țara. Ar fi fost un bun prilej pentru obținerea unor drepturi și programe în beneficiul românilor din străinătate și al României pe ansamblu,” concluzionează comunicatul.

Lui Pavel Croitoru, unul dintre românii din nordul Italiei, care a participat la mai multe reuniuni ale diasporei româneşti, fiind foarte activ în domeniul asociativ, i s-a blocat contul de facebook pe motiv că a mărturisit că acel clip cu protestatarii de lângă Columna lui Traian erau ciorditori de profesie, cărora li s-au dat nişte bani pentru a apărea în filmări.

La Milano, regulat, un grup de 10-12 români, protestatari de meserie, merg în faţa Consulatului în weekend. Mereu aceiaşi oameni.

Unul dintre jurnaliştii din Bucureşti, a recunoscut într-un clip postat pe Mălin Bot pe Youtube un prieten hoţ de buzunare, plecat demult din România în Suedia. „N-a avut niciodată serviciu, dar acum îl scot la pensie cu 1.200 de Euro. N-a lucrat o oră,” mărturiseşte ziaristul.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cum a încercat Trump să reducă deficitul balanţei comerciale a SUA cu UE
În numai jumătate de an, Administraţia Trump a reuşit să coboare deficitul balanţei comerciale dintre ...