Air Moldova – scoasă la vânzăre pentru 2,5 milioane de euro

Valentin Borcea ACTUALITATE

Guvernul de la Chișinău scoate la vânzare compania aeriană de stat Air Moldova iar prețul cerut este foarte mic, doar 2,5 milioane de euro. Există pe piață automobile mai scumpe de atât. Prin comparație, Tarom a vândut cu 5,4 milioane de euro două avioane A310 pe care nu le mai folosea.

De ce cere Chișinăul atât de puțin pentru compania sa aeriană? Potrivit presei de peste Prut, este din cauza performanțelor economice dezastruoase. Air Moldova are datorii de 51 de milioane de euro, iar anul trecut a înregistrat pierderi de 10 milioane de euro. Un eventual cumpărător va trebui să-și asume investitiții foarte mari pentru redresarea companiei aeriene moldovenești, dar să şi achite arieratele.

Air Moldova are în prezent o flotă de 7 avioane: două Airbus A320 (180 locuri), două Airbus A319 (150 locuri) și 3 Embraer 190 (114 locuri). Compania operează zboruri directe spre 33 destinaţii din Europa, Rusia şi Asia. Jumătate dintre călătorii de pe piața moldovenească zboară cu firma de stat. Air Moldova împlinește anul acesta 25 de ani de activitate.

Aeroportul din Chișinău a fost deschis în 1926, cu un zbor București-Galați-Iași-Chișinău, un zbor intern la vremea aceea. Capitala Basarabiei a fost printre primele orașe românești care beneficia de curse aeriene regulate. Zborurile au continuat până la ocuparea Basarabiei de către Uniunea Sovietică. Site-ul oficial Air Moldova nu face nicio referire la România interbelică și la zborurile de atunci, ci doar la perioada sovietică.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ucigaşul handbalistului Marian Cozma de la Veszprem, eliberat din închisoare
  Ivan Stojka, unul dintre bărbații acuzați pentru uciderea handbalistului român Marian Cozma, a fost ...