Luna Roșie – cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol, în seara asta

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Românii vor putea vedea în această seară o eclipsă totală de Lună, cea mai lungă din acest secol. Asta înseamnă că satelitul natural al Pământului va apărea pe cerul nopții roșu sau grena.

În România, eclipsa totală, deci Luna Roșie, va fi vizibilă cel mai bine la răsăritul Lunii, adică începând cu ora 20:37. Eclipsa parțială va începe la 21:24 iar cea totală va fi între 22:30 și 00:13, cu un punct maxim la 23:21.

În același timp, Marte va fi mai aproape de Pământ decât a fost vreodată în ultimii 15 ani. Cele două corpuri cerești vor fi unul lângă altul, separate de doar 5 grade, adică de lățimea a trei degete a unei mâini întinse.

Pentru pasionații de astronomie, este un fenomen inedit: Luna va fi roșie iar Planeta Roșie nu va mai fi atât de mare și luminoasă pe cer până în 2035, a scris National Geographic.

O eclipsă de Lună are loc atunci când Pământul este între Lună și Soare iar umbra planetei noastre cade pe satelit.  Această eclipsă este mai lungă deoarece Luna este la apogeu, adică la cea mai mare distanță de Pământ, deci va părea mai mică și va trece mai lent pe bolta cerească. Discul lunar va fi acum cu 13% mai mic decât în mod normal. Următoarea eclipsă atât de lungă va fi pe 9 iunie 2123.

Pentru cei care nu vor putea vedea Luna Roșie pe cer, NASA a pus la dispoziție o transmisie live: https://www.youtube.com/watch?v=wwMDvPCGeE0

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Air Moldova – scoasă la vânzăre pentru 2,5 milioane de euro
Guvernul de la Chișinău scoate la vânzare compania aeriană de stat Air Moldova iar prețul ...