Rick Perry, secretarul energiei al SUA, continuă lobby-ul pentru investitorii americani din Marea Neagră

Marius Ghilezan POLITIC Principal

George Cristian Maior, ambasadorul României la Washington, a fost convocat de către secretarul american al energiei, Rick Perry, pentru a discuta noua modificare a Legii Offshore, de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.

”Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 25 iulie 2018, o întrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry. Cu această ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România. În context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul față de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia Summit-ului la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Washington, citat de Mediafax.

George Cristian Maior este interesat, conform surselor politice, să se reîntoarcă în ţară şi să se implice într-un proiect politic. El este puternic susţinut de grupul de la Cluj.

În timpul campaniei electorale din 2014 pentru preşedinţie l-a sprijinit, din calitatea lui de director al SRI, pe Victor Ponta, dar adjunctul său, Florin Coldea, a fost câştigător, el mergând pe mâna lui Iohannis. Ce a urmat?

George Maior şi-a dat demisia din funcţia de director al SRI şi a fost trimis ambasador al României în SUA, unde a avut şi are relaţii bune cu democraţii şi cu oficialii vechiului Departament de Stat.

Înainte de a fi secretar de stat pe energie, Rick Perry a fost membru al board-ului Energy Transfer Partners, companie americană care voia să construiască gazoductul din Dakota de Nord spre Ilinois de 1200 de mile. Proiectul a fost întrerupt de protestele Standing Rock Sioux, un trib de indieni care trăiesc în rezervaţie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIKTOR ORBAN: „Pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă „un moment festiv”
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară „Tusvanyos” de la Băile ...