Qatar, acuzată că a obținut Campionatul Mondial din 2022 prin sabotaj

Valentin Borcea INVESTIGAȚII

Qatar ar fi desfășurat o campanie secretă de discreditare a rivalilor săi din cursa pentru obținerea dreptului de organizare a Campionatului Mondial din 2022, scrie într-un raport publicat de Sunday Times.

Jurnaliștii ziarului britanic au consulat mai multe documente care arată că oficialii care s-au ocupat de candidatura Qatarului au angajat o firmă de PR din SUA și foști agenția CIA ca să atace alte țări care vizau găzduirea CM 2022, în special Australia și Statele Unite ale Americii.

Scopul acestei campanii, potrivit Sunday Times, era să creeze impresia că organizarea unui turneu de asemenea anvergură nu ar fi fost bine văzută de cetățenii țărilor vizate. Potrivit regulilor FIFA, o țară-candidat nu trebuie să facă nicio declarație vizavi de celelalte candidaturi.

Cotidianul britanic a dat și exemple de acțiuni făcute de oamenii angajați de Qatar. Au fost făcute dosare oficialilor care se ocupau de candidaturi, un profesor respectabil a primit 9000 de dolari ca să redacteze un raport despre costurile uriașe ale unei Cupe Mondiale în SUA, jurnaliști, bloggeri și alți formatori de opinie – din fiecare țară vizată de campania de discreditare – au fost plătiți să vorbească despre aspectele negative ale candidaturii, iar în Australia a fost organizate proteste împotriva campionatului mondial de fotbal la meciuri de rugby.

Autoritățile de la Doha au respins toate acuzațiile formulate în articolul din Sunday Times. Qatar a fost acuzată și în 2012 că a mituit oficiali FIFA ca să-i dea organizarea CM din 2022, dar emiratul a fost achitat în 2014.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar este unul dintre cele mai controversate de până acum. Țările au criticat temperaturile foarte mari din statul arab, iar activiștii pentru drepturile omului au atras atenția asupra modului inuman în care sunt tratați muncitorii de pe șantierele stadioanelor. Cupa Mondială din 2022 va fi prima organizată în iarnă, între noiembrie și decembrie, tocmai din cauza căldurii pe timp de vară.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Patru mașini Rolls Royce folosite de Familia Regală britanică, scoate la licitație
Patru Rolls-Royce, care au fost în garajul Palatului Buckingham, vor fi scoase la vânzare de ...